adscode
adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

YKS matematik soruları nasıldı?

TYT ve AYT'de matematik soruları nasıldı?

YKS matematik soruları nasıldı?
YKS

İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday TYT ve AYT sorularını değerlendirdi:

2024 TYT Matematik: 

"2024 TYT Matematik soruları anlatım açısından son derece açık ve net olup herhangi bir bilimsel hata yoktur. 2024 TYT Matematik sorularının tamamı çok kolay ,kolay ve orta düzey sorulardan oluşmakta. Soruların konulara göre dağılımı özenle yapılmış ve sorular özgün nitelikte sorulardan oluşmuştur. Ancak bu sene zor ve çok zor düzey sorular TYT Matematik testinde hiç yer almamıştır.  

Sınavda zamanı iyi yönetebilen ve bu sınav için gerekli hazırlıkları yapmış olan adayların zorlanmadan yapabilecekleri bir sınav olduğunu düşünüyoruz. Sınavda yer alan soruların neredeyse tamamı yeni nesil sorular olarak adlandırılan sorular şeklinde olmuş ve özellikle soruların çözüm adımlarının çok işlemli olmadığını ve çeldirici seçeneklerin çok fazla yer almadığını, soru kökünü okuyup doğru anlayabilen adayların zorlanmadan yapabilecekleri düzeyde bir sınav olduğunu görmekteyiz. 

Özetle: 2024 TYT Matematik testi sürprizi olmayan, belirleyiciliğin yeterli olmadığı bir sınav olarak karşımıza çıkmıştır . Bu nedenle belirleyiciliğin 2024 AYT Matematik testi ile yapılacağını düşünmekteyiz."

 

2024 AYT Matematik:

"2024 AYT Matematik testinde yer alan soruların dili son derece açık ve net olup sorularda herhangi bir bilimsel hataya rastlanmamıştır. 

2024 AYT Matematik sorularının tamamı her zorluk düzeyini içeren sorulardan oluşmaktadır. 

Sınavda sorulan Faktöriyel sorusu, Mutlak değer içeren Eşitsizlik sorusu, Pozitif veya Negatif değerler alan Fonksiyon sorusu ve Çember içeren Analitik Geometri soruları matematik sınavının belirleyici soruları olacaktır. 

Sorular Meb öğretim programına uygun,müfredatın tamamını kapsamasına rağmen sınavda Trigonometri den 5 adet ve Analitik Geometri den 5 adet soru geldiğinden dolayı sorulması beklenen Polinom konusundan ise hiç soru gelmemiştir. 

2024 AYT Matematik sınavı; 2020 AYT , 2022 AYT, 2023 AYT Matematik sınavlarından daha zor , 2021 AYT Matematik testinden ise daha kolay bir sınav olduğundan son birkaç yıldır sıralamalarda yaşanan yığılma probleminin bu sene daha az yaşanacağını düşünüyoruz.

Özetle: 2024 AYT Matematik testi beklendiği gibi belirleyiciliği yeterli, seçici ve özgün sorulardan oluşan bir sınav olarak karşımıza çıkmıştır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)