adscode

'Sorular sızdırıldı' iddiasına ÖSYM'den açıklama

Sosyal medyada "YKS soruları sızdırıldı" iddiaları ortalığı karıştırdı. ÖSYM, konuyla ilgili açıklama yaptı.

'Sorular sızdırıldı' iddiasına ÖSYM'den açıklama
ÖSYM
Güncelleme : 09-Jun-24 18:07

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu 2024 YKS başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

Dünyadan izoleler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi 100'ün üzerinde ÖSYM görevlisi, soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için ÖSYM'nin merkezinde 45 gün dış dünyadan izole yaşıyor.

Sınavın tüm hazırlık süreçlerinin yürütüldüğü kapalı merkezde sınav güvenliği, faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbetiyle sağlandı.

Kapalı matbaa döneminde görev yapan personel, YKS'nin son oturumu olan YDT'nin tamamlanmasıyla merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)