adscode

Dinçer’e Öğretmen Protestosu

Eğitim seminerlerine telekonferansla bağlanan Milli Eğitim Bakanı DinçerBursa’da öğretmenler tarafından protesto edildi.

Dinçer’e Öğretmen Protestosu
Özel Eğitim
Öğretmenlere verilen zorunlu uzaktan eğitim seminerlerine telekonferans ile bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenler tarafından protesto edildi. Bursa Çelebi Mehmet Lisesi’nde konferansa katılan Eğitim-Sen ve Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler, “Bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz. Özür bekliyoruz” diyerek, salonu terk etti.  Öğretmenlere verilen zorunlu eğitim seminerlerinin ilki tüm Türkiye genelinde dün başladı. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan seminerlerin açılış konuşmasını telekonferans sistemi ile Milli Eğitim Bakanı Dinçer yaptı.
Bursa’da tepki
Bursa’da bazı öğretmenler ise protestoya tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından sendikaların üyesi olan öğretmenler salonu terk ederek dışarı çıktı.Türk Eğitim Sen 2 No’lu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlerin kamuda en alt kesimde maaş alır konuma getirildiğini savunarak, şunları söyledi: “Tarihimizde ilk defa öğretmenler bu kadar itibarsızlaştırıldı.İtibarsızlaştırma süreci öğretmenlerimize, okullarımızda veli saldırısı olarak, öğrenci saldırısı olarak, darp olarak, hakaret olarak kendini gösterdi. Sayın bakan bürokratlarıyla birlikte öğretmenleri yok saydı, öğretmenleri dinlemeyen bakanı protesto ediyoruz.”  3 hafta sürecek seminere sınıf ve okul öncesi branştaki yaklaşık 258 bin öğretmen katılıyor. milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)