adscode

Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği Kuruldu

TÖDER ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Amerika Mosaica Okulları Başkanı Gene Eidelman tarafından, tüm dünyadaki eğitim girişimcilerine kalite artırma konusunda hamle yapmaları…

Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği Kuruldu
Özel Eğitim

Eş Başkanlıklarını Enver Yücel ve Gene Eidelman’ın yapacağı “Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği” dün İstanbul Ceylan İntercontinental Otel’de düzenlenen toplantı ile kuruldu.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “İstanbul’da çok büyük bir öğretmen ve öğrenci ile eğitim öğretim iddiamızı sürdürmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız sadece rutini yerine getirmekle eğitim iddiamızı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Eğitimde temel yaklaşımlar bizim için çok önemli. TÖDER Başkanı Enver Yücel’e, bizim ülkemizi dünya ile tanıştırıp, onlarla işbirliği yapmamızı sağladığı çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÖDER ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’de “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, ilköğretim ve lise seviyelerindeki öğrenciler, eğitim girişimcileri ve organizasyonlarının sunduğu çeşitlilik ve hizmet kalitesinden yararlanmaktadırlar. Bir ülkenin vatandaşları iyi eğitim aldığında, o ülkenin ekonomik ve kültürel gelişimine yadsınamaz faydalar sağlamaktadır. Bu, aynı zamanda politik istikrar ve dengenin kurulmasına da yardımcı olur” dedi.

Yücel,  giderek sayısı artan özel eğitim kurumları, okul yönetimi, öğretim, sınava hazırlama, uzaktan eğitim, müfredat geliştirme gibi geniş bir yelpazeden eğitime katkıda bulunmakla birlikte bunları kişisel girişimler olarak yerine getirdiklerini hatırlatarak, benzer kurumlar ile oluşturulabilecek işbirliklerinden etkin bir şekilde yararlanamamakta olduğunu vurguladı.

Eğitime olan ihtiyacın gittikçe arttığına dikkat çeken Yücel, “Bugün dünyanın toplam ekonomik girdisi, kaliteli eğitim yapmaya yetmiyor. Bu durum her geçen gün artarak devam edecek. Bu nedenle, kaynakları asla çarçur edemeyiz” şeklinde konuştu.

Bütün dünya çocuklarının kardeş olduğuna işaret eden Yücel, bütün çocukların kaliteli eğitim hizmeti almaya hakkı olduğunu söyledi. Yücel, “Ortak değerlerimizi paylaşacağımızı tüm dünyaya haykıracağız” dedi.

Gene Eidelman’da “Bu fikir çok kısa süre önce gelişti. Nasıl başlatabiliriz diye düşünürken bir baktık ki birliği kurma aşamasına gelmişiz. Dünyanın her yerinde eğitimciler aynı problemlerle uğraşıyorlar. Sistem çoğu zaman yetersiz kalıyor. Yenilik yapılması için bekleyeceğiz. Çok kritik bir noktadayız. Burada bulunan herkesin işi çok zor. Ama girişimcilik, ekonomileri canlandıran ve ayakta tutan etkendir. Burada üç noktaya bakabiliriz. İnovasyon, küreselleşme ve kalibrasyon. İnovasyon dediğimizde sadece eğitime ayrılmış idari kadrolara ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Öğretmenler 50 yıl önce kullandıkları yöntemleri bugün yine sınıflarda kullanabilirler ama eğitim yöneticileri için durum biraz farklı. Bilgi şimdi çok hızlı ve el değiştiriyor. Bu kavrama çok sıkı sarılmalıyız. Amerika’da online eğitim hızla yayılıyor. Önümüzdeki yıllarda daha da bu sistem artacak diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Birliğin amacı;

 

Tüm dünyadaki eğitim girişimcilerine kalite artırma konusunda hamle yapmaları, devlet-özel ortaklıklarını arttırma konusunda destek vermektir.

Birliğe tüm dünyaya yayılmış K-12 seviyesinde tüm özel öğretim kurumları ve aşağıda belirtilen kurumlar üye olabilir.

 

Özel okullar

Eğitim yönetimi organizasyonları

Dershaneler

Ölçme-değerlendirme ve müfredat geliştiriciler/yayıncılar

Eğitim teknolojileri geliştiricileri ve uzaktan eğitimciler

Okul öncesi eğitim sağlayıcıları

 

Birlik şu temel değerler çerçevesinde çalışacak;

Yenilikler ve araştırmaya dayalı metodolojilerle, öğrenmeyi sağlamak için gayret göstermek,

Tüm dünyada öğrencilerin başarısı için sorumluluk almak,

İyi idare edilen devlet-özel işbirliklerine önem vermek,

Üyelerimizle en iyi uygulama modellerini paylaşmak,

En yüksek seviyedeki etik anlayışla çalışmak,

 

Birlik hizmet alanları;

 

Birlik, üyelerinin faydasına çalışacak, bu sayede doğrudan öğrencileri ve tüm müşterileri yararlanacaktır. Ana hizmetler şunlardır:

Networking – uluslararası konferanslar ve webinarlar düzenleme, sosyal medyada bir araya gelme. Mentorlardan yararlanma.

İş Geliştirme ve Benzer Kişileri Bir araya Getirme – Birlik, yeni iş fırsatlarının duyurulacağı bir merkez olacak, kişi ve kurumlar bir araya getirilecek ve yatırımcılar davet edilecek.

Eğitimde İthalat ve İhracat Desteği – eğitim girişimcileri ve kurumlara; ekspertiz, sermaye ve kaynaklarını küresel pazara sokmaları için yardımcı olunacak

Bilgi ve Veri – yeni trendlerin, özel öğretim kurumlarının yaptığı faaliyetlerin ve çeşitli NGO(sivil toplum kuruluşları) ve hükümetlerin yürüttüğü araştırmaların toplandığı bir havuz olacak. Eğitimde yeniliklerin sürdürülür olması için en iyi uygulama modelleri ve vaka analizleri sunulacak

Yenilik ve Girişimcilik Programları – hem üyeler hem de diğer NGO (sivil toplum kuruluşları) ve politika geliştiricileri için profesyonel gelişim programları düzenlenecek, inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek için çalıştaylar yapılacak

Araştırma ve İletişim – Birlik, üye kurumlar, NGO(sivil toplum kuruluşları), devlet ve akademik kurumlarla birlikte çalışarak, araştırmaya destek verecek ve küresel eğitim konularını dünyaya yayacak. Özel sektörden destek almak için iletişim araçlarını kullanacak

Akreditasyon – Birlik, üye şirketlerin kalitelerini arttırabilmeleri için bir ya da daha fazla uluslararası eğitim akreditasyon hizmetinden yararlanmalarını teşvik edecek

Hükümet ve politika yapıcılarda İlişkiler– tüm dünyada eğitim politikaları geliştirilirken, küresel eğitim kurumları bir takım regülasyonlarla karşı karşıya kalmaktalar. Konsorsiyum kurumlara, politikalarla baş etme, danışmanlık gibi hizmetler verecek ve gerektiğinde doğrudan hükümetlerle ilişkiye girmeleri sağlanacak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)