adscode
adscode

Eğitim Ajansı Tercih Rehberi

Bu yıl açılacak bölümler, yurt dışı imkânları, burs olanakları, geleceğin meslekleri, tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler, 8 yılın verileri... Bu yazıları okumadan üniversite tercihi yapmayın!

Eğitim Ajansı Tercih Rehberi
Eğitim
Güncelleme : 06-Aug-22 11:07

Eğitim Ajansı'ndan üniversite tercihi yapacak adaylara büyük kolaylık! Eğitim Ajansı Tercih Robotu'yla kontenjanları, puanları listeleyebilir, son 8 yılın verilerini inceleyerek tercih yapabilirsiniz. (Kırmızı başlıklara tıklayarak yazıları açabilirsiniz)

TERCİH ROBOTU

Abbas Güçlü'nün kaleminden:

 

HANGİ ÜNİVERSİTE DAHA İYİ?

EN İYİ MESLEK HANGİSİ?

Siber güvenlik, açık deniz sondaj teknolojisi gibi farklı programlara bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Kılavuzda, Boğaziçi Hukuk gibi adayları heyecanlandıran yeni programlar da var.

İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK BÖLÜMLER

Üniversite rektörleri, tercih yapacak adaylara önerilerde bulundu.

REKTÖRLERDEN ADAYLARA TAVSİYELER

Adaylar, doğru tercih listesi oluşturmak için hangi yolu izlemeleri gerektiği sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor. İşte formül: 

DOĞRU TERCİH NASIL YAPILIR?

Sınırların dışına çıkmak, birçok gencin hayali. Bu noktada Erasmus’un yanı sıra üniversitelerin ikili anlaşmaları, yurt dışı kapılarını aralamak isteyenlere unutulmaz fırsatlar sunuyor.

ÜNİVESİTELERİN YURT DIŞI İMKÂNLARI

Dijitalleşmeyle yapay zekâ, yazılım, veri madenciliği gibi yeni mesleklerle tanıştık. Önümüzdeki yıllarda ise metaverse evreninde kullanılan kripto paraların alt yapısını anlamak için blockchain uzmanlarına ihtiyaç duyulacak.

GELECEĞİN MESLEKLERİ

Üniversite seçecek adaylara öneriler

ÜNİVERSİTE Mİ BÖLÜM MÜ?

Baraj uygulamasının kaldırılması ile, ilgili puan türünde puanı hesaplanan tüm adaylar için üniversiteye giriş kapıları kolayca aralanmış olsa da üniversite tercihini etkileyecek pek çok değişken bulunmaktadır.

TERCİHİN DEĞİŞMEYEN DİNAMİKLERİ

Ücretsiz yurt, 10 bin TL burs, 3 öğün yemek, ulaşım, kıyafet destekleri, bilgisayar hediyesi, sinema, spor salonu üyelikleri… Üniversiteler, başarılı öğrencileri bünyesine katmak için birçok şirkette dahi olmayan imkânlar sunuyor.

BURS VEREN ÜNİVERSİTELER

Tercih yelpazemi ne kadar geniş tutmalıyım; hangi programlara ilgi çok arttı; tercihte kaçıncı sırada yazıldığının yerleşme şansı bakımından bir etkisi var mı; hangi puan türlerinde daha temkinli olmalıyız?

TERCİHLERDE SÜRPRİZ YAŞAMAMAK İÇİN DİKKAT


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)