adscode

'Eğitim Boykotuna Gidiyoruz'

Mardin Milletvekili Ahmet Türk son günlerde yaşanan çözüm süreci ve demokratikleşme paketine ilişkin tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Eğitim Boykotuna Gidiyoruz'
Özel Eğitim







Türk anadilde eğitimi savunurken bunun için okulların açılmasının ardından bir hafta süreyle eğitim boykotuna gideceklerini açıkladı.
Türk şöyle konuştu:
Kürdistan halkının haklarıdır. Pazarlık konusu yapılamaz.PKK militanlarının Türkiye sınırlarının dışına çıktığını değil sürecin tıkandığını gösterir.Acil olarak kanuni bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir.Cumhurbaşkanı Gül'ün sürece katılımı gerekmektedir.KCK tutuklarının serbest bırakılması gerekiyor.Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerekmektedir.Türkiye devleti ve hükümeti ve Kürdistan ile iyi ilişkiler için de olmalıdır.Türkiye'de eğitim de ana dilde eğitimin gündeme gelmesi gerekir. Anadilde eğitim istiyoruz.Bir haftalık eğitim boykotuna tüm halkımızı davet ediyoruz.Kürt halkı anadilde eğitim vazgeçilmez bir hak olarak görüyor. Gündeme girmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Vazgeçilmez bir haktır.
hurriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)