adscode

Eğitim-Sen'in 'Müdürlük Sınavı'na İlişkin İddiası

"İnsanlar faydalı bir şey yapmazlarsa, başkalarının yaptıkları faydalı şeylerden çıkar umarlar.

Eğitim-Sen'in 'Müdürlük Sınavı'na İlişkin İddiası
Özel Eğitim

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube  Başkanı Kerem Yıldırım, Eğitim-Sen'in müdürlük sınavına ilişkin iddialarıyla ilgili olarak 

"İnsanlar faydalı bir şey yapmazlarsa, başkalarının yaptıkları faydalı şeylerden çıkar umarlar. O sendikanın da yapmaya çalıştığı şey budur" dedi. 

Yıldırım, dernekte düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesi amacıyla sınav yaptığını hatırlattı. 

Kendilerinin de bu sınavlardan önce 400 kişinin katıldığı 55 saatlik hazırlık kursu düzenlediklerini anlatan Yıldırım, bin adet hazırlık kitabı bastıklarını dile getirdi. 

Eğitim-Sen'in müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarındaki bazı soruların hazırlık kitabındaki soruların aynısı olduğu yönündeki iddialarını hatırlatan Yıldırım, sendikanın bu iddiasını "İnsanlar faydalı bir şey yapmazlarsa, başkalarının yaptıkları faydalı şeylerden çıkar umarlar. O sendikanın da yapmaya çalıştığı şey budur" diyerek yorumladı. 

İmam Hatip Lisesi'nde kopya çekildiği iddiaları üzerine de Yıldırım, kopya olduğu ileri sürülen sınıfta bir kişinin süre bitmesine rağmen cevap kağıdına bir şeyler işaretlemeye devam etmesi gibi bir olay yaşandığını, o kişinin sınavının da iptal edildiğini söyledi. Sınavdaki görevli gözetmenin "kopya olmadığını" söylediğini aktaran Yıldırım, gözetmenin de Eğitim-Sen'in üyesi olduğunu iddia etti. 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)