adscode
adscode

Elektronik Sigara Nedir?

Elektronik sigara, pille çalışan duman yerine buhar çıkaran elektronik cihazlar olup, kullanımı son zamanlarda bir hayli yaygınlaşmıştır.

 Elektronik Sigara Nedir?
Türkiye'den Haberler
 Elektronik sigara, pille çalışan duman yerine buhar çıkaran elektronik cihazlar olup, kullanımı son zamanlarda bir hayli yaygınlaşmıştır. Elektronik sigaranın amacı tütün ürünlerine olan bağlılığı azaltmak ve yavaş yavaş bu ürünleri terk etmektir. Normal sigara da içildiğinde duman çıkarken, elektronik sigara da ise buhar çıkmaktadır. E- sigara olarak da isimlendirilen elektronik sigaralar,  içinde belirli oranda içerdiği nikotin solüsyonunu yakma olmadan pil gücü ile ısı vererek dumana çevirmektedir. Elektronik sigaraya ilave edilen akışkan, elektronik enerjisi ile ısınarak buharlaşır, kullanıldığında ise duman yerine bu buhar çekilir. İlk kez 2003 yılında Çin’de üretilen Elektronik sigara, daha sonra ki yıllarda Avrupa ve Amerika’da da, üretilerek tüm dünyaya kullanıma sunulmuştur.

Elektronik Sigara Çeşitleri ve Markaları
2006 yılından itibaren Amerika da ve Avrupa’da kullanımı yaygınlaşmaya başlayan elektronik sigara pek çok üretici firma tarafından üretilerek sigara tiryakilerinin kullanıma sunulmuştu. İqos elektronik sigara da Marlbora markasının üreten firmanın tasarladığı tütün tabanlı buharlaştırıcı özelliği bulunan elektronik sigara çeşitlerinden biridir. Bu sigara modelinde de tüp şeklinde olan tütün kapsülleri kullanılmaktadır. İqos elektronik sigara ve diğer elektronik sigaranın temel amacı sigarayı bırakmada da ve vücuttaki nikotin isteğini azaltmada yardımcı olmaktır. Kalem model, sigara modeli ve mod ve tank modeli gibi farklı çeşitlerde üretilen elektronik sigaralar likit ve şarj ile çalışmaktadır. Farklı aromaya sahip likitler elektronik sigara kullanıcılarının ağzında hoş koku ve aroma tadı bırakır.

Elektronik Sigaranın Çeşitlerine Göre Özellikleri 
Elektronik sigaranın sigara modeli, şekil olarak tıpkı tütünden yapılan sigaraya benzer fakat önceden doldurulmuş bir akışkan haznesine ve pile sahiptir. Sigaraya aşırı bağlı olanlar için tatmin edici özelliği bulunmamaktadır. Tank ve mod modelinin hazne yoğunluğu kalem ve sigara modeline göre biraz daha büyüktür. İçildiğinde buhar çıkarma oranı da daha yoğun olduğu için sigaraya aşırı bağlı olanlar için etkili bir cihazdır. Elektronik sigaranın kalem modeli ise sigara modeline göre biraz daha büyüktür ve likiti yeniden doldurulabilir özelliğine sahiptir. Sigara tiryakilerini de tatmin edici özelliği çok fazla değildir. Ancak maliyet bakımından da en ucuz elektronik sigara çeşididir.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)