adscode

Engellilerin Hayatı Mercek Altına Alınacak

Özürlüler Vakfı tarafından Türkiye'nin özürlülere yönelik olarak gerçekleştirilen "Özürlüler Kongresi", bu alandaki uzmanları ve özürlüler için üretilmiş olan teknolojik gelişmelere ait sektörün devlerini…

Engellilerin Hayatı Mercek Altına Alınacak
Özel Eğitim

Kongre, “Yaşamak İçin Teknoloji” diyerek 2-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek . Kongrede, hareket,eğitim, iletişim ve sağlık alanlarında özürlü kişilerin günlük yaşam aktivitelerini nasıl kolaylaştıracağı, bu teknolojiye nasıl sahip olabileceği ile ilgili konulara en yetkili kişi ve uzmanlarıyla birlikte yanıt aranacak. 
Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak teknolojilerin dünyanın çok farklı yerlerinden getirtilerek sergileneceği ve
2013 yılında 4 gün devam etmek üzere yapılacak olan “Yaşamak İçin Teknoloji 2” konulu kongrenin alt yapı çalışmaları da bu kongrede yer alacak. 

Türkiye’nin mimari ve teknoloji açısından engellilere uygun olarak ve bunların temini için hukuki düzenlemelerin uygun hale getirilerek teknolojik çalışmaların desteklenmesini amaçlayan kongre kapsamında ayrıca “Engelsiz Kentsel Ulaşım”da örneklemelerle sunulacak. 

Almanya - Muenster Üniversitesi’nden Dr.Kai Pagenkopf“Engelli kişilerin toplum hayatına katılımını sağlamak için tasarlanmış, genişletilmiş yönetmelikler ve normlar” üzerine yapacağı sunumla, farklı önlemler ve yöntemlerle engelli kişilerin kamusal alanlarda ki ihtiyaç ve taleplerinin nasıl karşılanacağı yönünde bilgiler verecek. 
Çeşitli dizi ve sinema filmlerinde özürlü karakterlerini oynamış olan ünlü oyuncuların katılımlarıyla açılışı yapılacak olan bu
kongre ve sosyal etkinlikler başta engelliler, engelli aileleri, konuyla ilgili kurum kuruluşlar, öğrenciler ve uzmanlar olmak üzere herkese kapılarını ücretsiz olarak açacak. 
Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgi için www.ozurlulerkongresi.org web sitesi ziyaret edilebilir ya da 0212 635 78 42-45 nolu telefonlardan iletişime geçilebilir.

radikal


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)