adscode

Altınbaş'a DEDAK Akreditasyon Sertifikası

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Programı Mayıs 2024- Mayıs 2029 tarihleri arasında beş yıl süreyle akredite edilerek, DEDAK Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.

Altınbaş'a DEDAK Akreditasyon Sertifikası
Üniversite

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği "Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi" sahibi DEDAK’a (Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) yapılan akreditasyon başvurusu sonrası değerlendirilen Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Programı Mayıs 2024- Mayıs 2029 tarihleri arasında beş yıl süreyle akredite edilerek, DEDAK Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Merve Selçuk, YÖK tarafından tanınan ve YÖKAK tarafından tescil edilmiş ilk Türk dil akreditasyon kuruluşu olan Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (DEDAK) tarafından en üst kalite standardı olan 5 yıllık akreditasyon belgesini almaya hak kazandıkları belirtti. Dr. Merve Selçuk, Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun 2022’de başvuran tüm üniversiteler arasından koşulları uygun görülüp ön kabul alan 5 üniversiteden biri olduğunu açıkladı.

“Tüm ölçütleri tam karşıladı”

Değerlendirme kriterleri hakkında bilgi veren Dr. Merve Selçuk, “Misyon, öğretim programı, ölçme ve değerlendirme, öğrenci desteği ve hizmetleri, yönetim ve organizasyon, öğretim elemanı, altyapı, donanım ve araç-gereç, sürekli iyileştirme gibi ölçütleri tam olarak karşıladık.” dedi. Daha önce de Pearson Assured tarafından akredite edildikleri bilgisini veren Selçuk, “Yüksekokulumuzun kalite anlayışının devamlılığı, tamamen yerli bir kurumla yeniden tescillenmiştir.” diye konuştu.

Dr. Merve Selçuk, ikinci dil ediniminde, bilimsel rasyonellere dayandırılan bir öğretim programı ve içinde bulunduğu çağın eğitim gerekliliklerini sağlamanın önemli olduğunu söyledi. DEDAK akreditasyonu ile bunun güvence altına alındığını dile getirerek, kuruma ve öğrencilerine sağladığı faydalara değindi:

 “Akreditasyon kurumun mevcut olanaklarını, engellerini, sahip olduğu güçlü ve zayıf yönlerini görmesini ve ihtiyaç duyduğu düzenlemeyi yapabilmesi için kuruma yol haritası sunuyor. Bu da kurumun kendini değerlendirmesi sağlar. Kurumun eğitim kalitesi, şeffaflığı, güvenilirliği ve prestiji artar.” bilgisini verdi. Bu sayede dış paydaşlara seçim hakkının da tanındığını belirten Selçuk, “Öğretim elemanlarına mesleki değerlendirme ve sınıflarının dışındaki konularda bilgi edinme; öğrencilere ise eğitim aldıkları müfredattan değerlendirildikleri sınava, üyesi oldukları birimin yönetim kalitesinden kurumun sunduğu hizmetin kalitesine kadar birçok konuda geri bildirim verme imkânı sağlar.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)