adscode
adscode

Evrim Okul Müfredatından Çıkarılırsa Müzik Repertuvarına Girer

Dino’nun Şarkıları, 23 Nisan’da internetten ücretsiz yayınlandı. Kitlesel destekle oluşturulan bütçe ile albüm yoksul mahallelerdeki çocuklara da ücretsiz dağıtılacak.

Evrim Okul Müfredatından Çıkarılırsa Müzik Repertuvarına Girer
Eğitim

GÖNÜL İLHAN YAZDI- BİANET

Praksis ve Şubadap Çocuk tarafından yapılan Dino’nun Şarkıları albümü, bugünden itibaren internetten ücretsiz dinlenebilecek ve indirilebilecek. Kitlesel destekle oluşturulan bütçe ile 3000 CD ve kitapçık basılarak yoksul mahallelerdeki çocuklara ücretsiz dağıtılacak.

Albüm, çocuklar için yazılan ve çocuklar tarafından seslendirilen altı şarkıdan oluşuyor. Yaşam Ağacı, Ben Doğmadan Önce, Değişelim, Dino’nun Şarkısı, Zaman Makinesi ve Ornitorenk şarkılarının bulunduğu albümle birlikte yayınlanacak on altı sayfalık kitapçıkta şarkı sözleri ve şarkılarla ilgili anlatılar yer alıyor.

“Evrim, okul müfredatından çıkarılıyorsa müzik repertuvarına girer” diyen Praksis Müzik kolektifinden Serdar Türkmen, Bilmiş Çocuğun Şarkıları’nın ardından çıkardıkları ikinci albüm olan Dino’nun Şarkıları albümünü şu sözlerle tanıttı:

“Yaşam nasıl başladı? Dünya var mıydı hep? Ya insanlar?

“Dinozorlara kulak verelim. Hadi meraklı kelebekleri izleyelim, değişelim. Zaman makinesiyle düşleri zamansızlaştıralım,  ornitorenk'e şaşıralım, yaşam ağacına dokunalım.

“Gerçekleri çarpıtmaya kalkışıyorlar, ders programlarından çıkarıyorlar, çocukları yaşam ağacının bilgisinden mahrum bırakıyorlar.

"Nice kötü krallar gördü bu çocuklar masallarda ve elbette nice mutlu son da…” (Gİ/ÇT)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)