adscode

Eylemler Ne Zaman Biter?

Nereye giderseniz gidin, şu anda, herkesin birbirine sorduğu soru bu... Soru aynı ama cevapların hiçbiri birbirini tutmuyor. Hemen herkes kendine göre bir senaryo yazıyor.

Eylemler Ne Zaman Biter?
AG Blog


Ve bazen iş öyle boyutlara geliyor ki, anlatan kendisi de, bütün bunları ben mi anlattım diye şaşıp kalıyor...Oysa sosyal olaylara, bir çerçeve çizmek mümkün değil. Nerede, ne zaman, nasıl başlayacağı hiç belli olmayacağı gibi ne zaman ve nasıl sonuçlanacağı da hiç belli olmaz.İşte bu yüzden yapılan tahminlerden şu ya da bu doğru diye öngörüde bulunmak mümkün değil.Gençlere çok yakın biriyiz bir gazeteci olarak 30 yıldır onlarla iç içeyiz. 12 yıldır üniversitelerde canlı yayında Genç Bakış yapıyoruz. Ve bugüne kadar benzeri çok kriz yaşadık. Hatta daha ileri olanlarına da şahit olduk...Ve tüm bu kriz anlarında tek hedefimiz oldu. O da kazasız, belasız programı bitirmek ve hiç kimsenin burnunun kanamaması için çaba harcamaktı. Bazen çok zor anlar yaşadık ama her defasında, onları ikna etmek mümkün oldu. Çünkü samimiyetimizden zerre kadar kuşku duymadılar.İşte bu aşamada ilgili, ilgisiz herkese önerimiz, samimiyetlerinde kuşku duyulmayacak noktaya gelmeleri ve krizi bitirme konusunda bütün önyargılardan kurtulup çözüm için ortak çaba harcamaları.Yoksa böylesi krizlerin kazananı olmaz. Bunu çok iyi biliyoruz. 80’li yıllarda öğrenciyken bunun da çok örneklerini gördük, yaşadık, ağladık...
SBS’de puanlar ne kadar düşebilir?SBS bitti ama yarattığı gerginlik hala en üst düzeyde.99 neti olanlar bile tedirginlik içerisinde.Galatasaray’a, İstanbul Lisesi’ne girebilir miyiz diye ürkerek soruyorlar.95 neti olan Üsküdar Amerikan’dan çoktan ümidini kesmiş.85-90 arası neti olanlar ise Kabataş, Alman Avusturya konusunda karalar bağlamış durumdalar.90’lı netleri olanların fen lisesi umutları, büyük kentlerde sanki yok gibi soru soruyorlar.Çünkü, geçen yıl, velilerin de, öğrencilerin de, dershane ve okulların da ağızları çok yandı.Ama bu yıl, geçen yıldan çok farklı.Her şeyden önce sorular çok ağırdı.Yani öğrenciler tembel, sorumsuz ya da dikkat dağınıklığı içerisinde değildi, sorular zordu. Özellikle de Matematik’te.MEB, bu konuda, bu yıl, çok şaşırtıcı da olsa, doğru olanı yaptı.Kolay sorular sorup, herkesin ağzına bir parmak bal sürme yerine, ayırt edici soruların sayısını artırdı. Aynı puandaki yığılmaları önledi.Yoksa, okul başarı puanı çok daha öne çıkacaktı.Gerçi şimdi yine çok büyük adaletsizlere neden olacak ama en azından bir ölçüde denge sağlanmış olacak.Bu arada sınavda çok iyi dereceler alıp, başarı puanı nedeniyle çok altlara düşenler olursa hiç şaşırmayın.Sizden çok altlarda olup örneğin 10 bin sıra geride olup, ekstra puanlarla bir anda üzerinize çıkanlar olduğunda da kıyametler koparmayın.Çünkü bunun böyle olacağı ta en başından belliydi.Ak Parti, yıllarca katsayılar kalksın diye çaba harcadı, sınav başarısı esas alınsın dedi.Üniversiteye girişte de bu böyle oldu. Ama SBS’de yani sınavla öğrenci alan liselere girişte, öğrencilerin kaderini, şişirilmiş okul başarı puanları belirleyecek.Yaz aylarında kayıtlar başladığında bu söylediklerimizi çok daha net görecek ve anlayacaksınız ama iş işten çoktan geçmiş olacak!Çünkü bu filmi yıllardır izliyoruz ve senaryo hep aynı.Bakanlar değişiyor, sistem değişmiyor!..
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)