adscode
adscode

Facebook kime aşık olacağınızı önceden biliyor

Neredeyse hayatımızın büyük kısmını ellerine emanet ettiğimiz Facebook, elindeki verileri değerlendirmek suretiyle yakın zamanda kimin kime âşık olacağını, iki kişinin ne zaman bir ilişkiye başlayabileceğini…

Facebook kime aşık olacağınızı önceden biliyor
Sosyal Medya
Facebook'ta görevli mühendisleri, 2010 ve 2013 yılları arasındaki kullanıcı istatistikleri ve verileri ışığında daha haftalar öncesinden yakın zamanda bir gönül ilişkisi kuracak kullanıcıları tespit edebiliyormuş...

Şöyle ki nihayetinde durumlarını resmen "ilişkide" etiketiyle tanımlayan kullanıcıların aşağı yukarı 100 gün öncesinde bir paylaşım maratonu başlıyor; müstakbel çiftler, henüz ilişkileri başlamadan birbirlerine ait profil sayfalarında birbirlerine göndermelerde bulunarak yaptıkları paylaşımları giderek sıklaştırıyormuş.

Resmen ilişki ilan edilmesine 12 gün kalan bu paylaşım sayısı günde ortalama 1,67 adete dek çıkıyormuş.

Kısacası Facebook isterse, iki kişinin yakında ilişki yaşayacağını onlardan önce bilebilir durumda yani.

Malum internete reklam verebilmenin bin bir şekli var. Böyle bir "ilişkiye girecekler" bilgisi elde bulununca reklam şirketlerine de gün doğuyor, ister istemez bu çiftlerin sayfalarında düğün/nikah hazırlığı, mobilya, emlak gibi alanlarda faaliyet gösteren markaların ilanlarını uçuşmaya başlıyor. Ne sandınız, bu tahmin olayı durup dururken mi çıktı yani, böyle bir bilgiyi baştan isteyen zaten reklam şirketleri. 

Peki ya ilişki sonrası

Peki ilişki başladıktan sonra Facebook seyrimiz ne durumda? Tabii ki Facebook etkinliğimizde ciddi bir düşüş yaşanmaya başlıyor. İlişkideki kullanıcıların paylaşım sayıları, keskin biçimde düşüşe geçiyor.

Kısacası aşkın ilk günlerini yaşayan mutlu çiftlerin Facebook ile pek işi olmuyor.

Fakat çiftler ilişki durumunu resmen açıkladıktan sonra çevrelerinde bulunan arkadaş ağından aşk, mutluluk, iyi dilekler vs ifadeler yağmaya başlıyor.

Bunun yanında, aynı süreçteki henüz "yalnız" kimselerin paylaşımlarında genel olarak bir olumsuz kelimeler kullanma ve nefret hali sezilmekte. 

Kısacası Facebook, sen de hepimiz gibisin!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)