adscode

Facebook'taki Büyük Açık

Filistinli bir bilgisayar mühendisinin uyarılarını ciddiye almaması nedeniyle Facebook kurucusu Marc Zuckreberg'in sayfasında bulduğu açıkları uygulayarak durumun ciddiyetini gösterdi.

Facebook'taki Büyük Açık
Haberler








Filistinli Bilgisayar Mühendisi Khalil Shreateh Facebook'ta arkadaş olmadığı kişilerin bile duvarlarından bildirim yayınlamaya olanak veren bir açık keşfetti. Konu ile ilgiliFacebook ile temasa geçen Shreateh'in uyarıları şirket yetkilileri tarafından pek dikkate alınmadı.

Yetkililer, Sheateh'e bunun bir hata olmadığını açıklayan bir cevap verdi.

Ancak, yetkililerin bu ilgisizliği üzerine Shreateh durumu arkadaş olmadığı Facebook kurucusu Zuckerberg'in duvarından açıkladı. Öncelikle Zuckerberg'den özür dileyen Shreateh bulduğu hatayı açıkladı.

Daha önce bunun bir hata olmağını düşünen yetkililer alarma geçti ve Shreateh'in hesabı bloke edildi.

Facebook mühendisleri olayı çözdüler ancak Shreateh'e White Hat programı (Facebook'ta açık bulan kullanıcıları ödüllendiren bir proje) kullanım koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle ödül vermediler. 

Shreateh bu açığı,  yetkilileri uyarmayıp kötü amaçlı olarak kullansaydı veya başkalarının eline geçseydi kim bilir kaç kullanıcı ve sayfa zarar görecekti. Herhangi bir ödülü hak etmediğini düşünen facebook yetkilileri, kullanıcının hesabını tekrar aktif hale getirmekle yetindiler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)