adscode
adscode

FLIPPED LEARNING/AKTİF ÖĞRENME STANDARTLARI DÜNYA LANSMANI MEF ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI

Dünyada tüm programlarında Flipped Learning’i/ Aktif Öğrenmeyi ilk kez uygulayan  MEF Üniversitesi’nde  Flipped Learning 3.0 Global Standartlar Zirvesi gerçekleşti. Zirvede Flipped Learning Standartları dünya ile paylaşıldı.

FLIPPED LEARNING/AKTİF ÖĞRENME STANDARTLARI DÜNYA LANSMANI MEF ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI
Üniversite

ABD başta olmak üzere birçok ülkeden eğitimcilerin canlı olarak izlediği zirve için Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok eğitimci ve uluslararası katılımcı MEF’teydi. Aktif Eğitim Sanat ve Bilimleri Akademisi (AALAS) ve Flipped Learning Küresel İnsiyatifi (FLGI) işbirliğinde MEF Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan ve büyük ilgi gören Zirve’de Flipped Learning’in standartları eğitimcilerle paylaşıldı.

 

Zirveye; MEF, Harvard, Stanford, La Rioja ve Ulusal Taiwan Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri AALAS eş başkanları en iyi Flipped Learning uygulamalarını ilk kez kapsamlı olarak sundu ve tüm dünyadan Flipped Learning Global Standartlarını belirlemek için katılımda bulunan delegelerle bir araya geldi.

 

Lansmanda Açılış konuşması yapan ve sonrasında da Flipped Learning ile ilgili uygulamaları anlatan AALAS ve FLGI Başkanı Jon Bergmann Türkiye’de ve MEF’te olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı ve salonda ve canlı olarak izleyen eğitimcilere seslenerek ‘‘Bugün burada dünyayı değiştireceğiz.’’ dedi. Bergmann sözlerine şu şekilde devam etti: "Size sarsıcı bir gerçek sunayım. Biliyor musunuz Amerika'dan Çin'e, İspanya'dan Dubai'ye, İzlanda'dan İstanbul'a; dünyanın her ülkesinde tüm okul sınıflarının iki önemli ortak özelliği var. 1- Birbirlerine çok benziyorlar. 2- 100 yıl öncekiyle aşağı yukarı aynı gözüküyorlardı." dedi. MEF Üniversitesi’nin eğitim-öğretimde Flipped Learning uygulama kararına nasıl başladığının çok önemli olduğuna dikkat çeken Bergmann, ‘‘MEF, Öğrencilere gitti ve onlara ne istediklerini sordu. Öğrenciler Flipped Learning dedi. K12’de bir öğrencim bana: ‘Sonunda biri bana benim öğrendiğim şekilde öğretiyor.’ dedi. Artık dünya değişiyor, biz dünyayı değiştireceğiz.’’ dedi.

 

Dünyada tüm programlarında Flipped Learning/Aktif Öğrenmeyi’i uygulayan ilk ve tek üniversite olan MEF’in Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, MEF Ünivresitesi’nde Flipped Learning’e nasıl karar verildiğini anlatarak konuşmasına başladı. Prof. Şahin, bugün MEF Ünivesitesi’nin kuruluşundan bu yana Flipped Learning/Aktif Öğrenmede geldiği noktayı ileterek ‘‘Flipped Learning ile ilgi çok basit ve ezberlenmesi kolay bir vizyonumuz var; Geleceği şekillendirecek inovatif ve girişimci küresel liderler yetiştirmek." dedi.

 

Dünya Flipped Learning Girişimi’nden Errol St. Clair Smith "Bir çok insan Flipped Learning'in bazı parçalarına dokunuyor. Herkesin Flipped Learning'in ne olduğu ile ilgili bir algısı var. Ama hiçbirimiz büyük resmi görmüyordu. 49 ülkeden 100 delege bir araya geldi ve Flipped Learning budur dediler. Şimdi bir seçeneğiniz var: ya bu 49 ülkeden bu 100 kişinin ne düşündüğü umurumda değil diyeceksiniz, ya da bu kolektif hizmet ve kavrayışa girişmenin faydası var diyeceksiniz." dedi.

 

Zirve’nin organizasyonunu yürüten MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban ise MEF Üniversitesi’nde yapılan uygulamalardan bahsederek MEF’in Flipped Learning ile ilgili geldiği noktayı iletti. ABD’den Hindistan’a birçok yerle iletişim halinde olunduğunu ifade eden Fell Kurban: ‘‘MEF olarak Flipped Learning ile ilgili dünyanın her yerindeki gelişim için desteğe hazırız.’’ dedi.

 

Zirvede Flipped Learning’in yaratıcısı olarak bilinen Harvard Fizik Profesörü Dr. Eric Mazur ve Stanford, La Rioja ve Ulusal Taiwan Bilim ve Teknoloji Üniversitelerinden akademisyenler de video mesaj ile Flipped Learning/Aktif Öğrenme uygulamalarını anlattılar.  Ayrıca Aktif Eğitim Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından MEF’e ‘‘2018 Uluslararası Flipped Learning Ödülü’’ verdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)