adscode
adscode

Fransa Büyükelçiliği’nden 21 adet araştırma bursu

Fransa Büyükelçiliği 2017 – 2018 öğretim dönemi için toplam 21 adet araştırma bursu tahsis etti.

Fransa Büyükelçiliği’nden 21 adet araştırma bursu
Burslar
Doktora, Genç Araştırmacı ve Araştırmacı kategorilerinde tahsis edilen 21 burs için 84 aday başvurmuş olup değerlendirme süreci Fransa Büyükelçiliği Işbirliği Servisi tarafından kurulan ve Türk ve Fransız bilim insanlarından oluşan bir komite tarafından yürütüldü.

Bursların kategorilere göre dağılımı ise şu şekildedir:
Doktora düzeyinde 6 burs, Genç Araştırmacı düzeyinde 8 burs ve Araştırmacı düzeyinde 7 burs tahsis edilmiştir. 14 kadın, 7 erkekten oluşan bursiyerlerin 10’u sosyal bilimler ve 11’i ise fen bilimleri ve teknoloji alanlarında eğitimlerine devam etmektedir.

Adana, Ankara, Burdur, Gaziantep, Istanbul ve Izmir’den başvuran bursiyerler 2 ila 10 ay süresince Fransa’nın Paris, Nancy, Montpellier, Clermont Ferrand, Rouen, Bordeaux, Nantes, Grenoble ve Toulouse şehirlerinde bulunan universitelerde ve araştırma laboratuvarlarında araştırmalarını derinleştirme ve her iki ülkenin bilimsel işbirliğine katkıda bulunma imkanını bulacaklar.

Fransa ve Türkiye’nin eğitim ve araştırma alanlarındaki işbirliği çok eskiye dayanmaktadır. Fransa Büyükelçiliği iki ülke üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliği programlarını desteklemekte ve iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem vermektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)