adscode
adscode

Ganoslar, sonbahar tutkunlarını bekliyor

Sonbaharın gelmesiyle göz kamaştırıcı güzelliklere ev sahipliği yapan "Ganoslar Yolu" parkuru, fotoğraf ve doğa tutkunlarını bekliyor.

Ganoslar, sonbahar tutkunlarını bekliyor
Türkiye'den Haberler
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi" projesi kapsamında hazırlanan "Ganoslar Yolu" parkuru, sonbaharın gelmesiyle göz kamaştırıcı güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın doğa, spor, turizm alanlarını ön plana çıkarmayı hedefleyen çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

TRAKYAKA tarafından desteklenen projeyle kentteki doğa turizminin tanıtımının amaçlandığını belirten İnal, "Proje kapsamında hazırlanan Ganoslar Yolu parkuru ile Tekirdağ'ın sadece yaz aylarında ve deniz turizmiyle değil, özellikle sonbahar güzellikleri ve doğa sporları yönüyle ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını ve bu özelliklerin ön plana çıkarılmasını hedefliyoruz" dedi.

Şube Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanarak Tekirdağ Valiliğince onaylanan Tekirdağ Doğa Turizmi Master Planı içerisinde yer alan ve uzunluğu 43 kilometre olan 3 adet yürüyüş parkurunun kırsal turizm parkuru olarak değerlendirildiğini ifade eden İnal, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında oluşturulan parkurlar, tamamen doğa yürüyüşlerine açık, fotosafari imkanı veren, doğal görsel güzelliklere sahip ormanla denizin birleştiği parkurlar. Bu düzenlemeler kapsamında tamamen buradaki yürüyüş organizasyonlarına, doğa sporlarını yapacak olan kişilere hitap eden, yöresel ürün satış reyonları yaptık. Yürüyüş parkurlarında tabelalarda bu yürüyüş parkurlarının ve Uçmakdere ve Yeniköy mahallelerimizin tanıtımını, buradaki ormanların doğal güzelliklerini gösteren tanıtımlarını yaptık. İstanbul'a çok yakın parkurlarımıza, bu doğal görsel güzellikleri görmesi için İstanbul'dan ziyaretçileri bekliyoruz."

Ganoslar Dağı'ndaki tabiat parkında yamaç paraşütü faaliyetlerinin yapıldığını, bunun yanı sıra bölgenin birçok doğa sporu ve turizmine elverişli olduğunu anlatan İnal, şunları kaydetti:

"Tekirdağ'ın özellikle yaz aylarında ve deniz turizmi ile değil, sonbaharıyla da ön plana çıkmasını istedik. Çünkü ormanlarımızda gerçekten sonbahar ayrı bir güzel. Yani sonbahar aylarında düzenlediğimiz bu parkurları gezen ziyaretçilerin çok güzel fotosafari imkanları var. Buradaki doğa güzelliklerini fotoğraflama imkanları var. Sarıdan yeşile, yeşilden kahverengiye her tonu bu güzergahlarda, bu parkurlarda görme imkanları var ziyaretçilerin. Buralar, görülmeye değer yerler."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)