adscode
adscode

YSK “Oy ve Ötesi üyeleri sandığa Gelmesin” talebini reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçime saatler kala sivil inisiyatif grubu Oy ve Ötesi üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmaması konusunda iki yurttaşın yaptığı başvuruyu reddetti.

YSK “Oy ve Ötesi üyeleri sandığa Gelmesin” talebini reddetti
Türkiye'den Haberler
Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre YSK’ya yapılan başvuruda, Oy ve Ötesi üyelerinin siyasi partilerden aldıkları müşahit kartlarıyla sandık alanı ve çevresine girişlerinin seçim yasasına aykırı olduğu savunuldu. Başvuruda, bu kartları veren siyasi partilerin de suç işlediği iddia edildi. Ancak, YSK bu itirazları soyut görerek reddetti.

YSK’nın bu kararı ışığında başta Oy ve Ötesi olmak üzere müşahit kartı bulunan sivil toplum kuruluşları üyeleri sandık başında seçimleri gözlemleyebilecekler

‘Emniyet karar veremez’

YSK’nın bu kararıyla Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Oy ve Ötesi’ni sandıklara yaklaştırmayın‘ mesajını da içeren kararı geçerliliğini yitirmiş oldu.

CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, söz konusu yazının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını vurgulayarak, “Her sandıkta o seçim çevresinde o seçime katılan siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahit bulundurma hakkı var. Müşahit olmak için seçmen vasfını taşımak yeterli. Bir partiyi ait müşahit kartı elindeyse o kişi, o sandık başında bulunabilir” dedi.

YSK’nın bu kararıyla Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün yazısının geçerliliğini ortadan kalktığını belirten Yakupoğlu, “Zaten o yazının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” diye ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)