adscode

Genç Öğretmenler Ders Başına

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dün 2012’nin ilk öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda gerçekleşen törende, 30 ilde 15 bin 934 kadroya öğretmen atandı.

Genç Öğretmenler Ders Başına
Özel Eğitim

17 bin olarak belirlenen kontenjan, ‘gemi kaptanlığı’ ve ‘harita tapu kadastro’ alanlarınabaşvuru olmadığı için 15 bin 934’te kaldı. Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, kuraya 86 bin 129 başvuru yapıldığını, ancak 79 bin 490’ının geçerli sayıldığını söyledi.Bilgisayar ortamında yapılan atamalar esnasında adaylar büyük heyecan yaşadı. Listede ismini görenler, bu anı birbirlerine sarılarak kutladı. Bazıları, telefona sarılarak yakınlarına bilgi verdi. En çok din kültürü ve ahlak bilgisi branşında yetersiz başvuru olduğunu belirten yetkililer, bu branş için 783 kontenjan ayrıldığı, atama için 466 başvuru yapıldığı ve bu alanda KPSS’ye giren 3 bin 473 kişinin olduğu bilgisini aktardı.

Yüzde 97’si doğu illerine atandı

Kontenjanlardan en çok 4 bin 931 kişiyle Sınıf Öğretmeni atanırken, ikinci sırada 2 bin 77 ileOkul Öncesi Öğretmenliği geldi. Adayların yüzde 97’si doğu illerinde görev yapacak. Atama illeri listesinde ilk sırada 2 bin 250 kişi ile Şanlıurfa gelirken bin 245 ile Diyarbakır ikinci, bin 153 kişilik ile Gaziantep üçüncü oldu. Depremin vurduğu Van’a bin 49 eğitim neferi gönderildi. Görev yeri belirlenen öğretmenler pazartesi eğitim öğretim yılının ikinci yarısında görev başında olacak. MEB, genç öğretmenlere ilk yardım, afet ve deprem bilincinin yanı sıra FATİH Projesi’nin de anlatıldığı uyum eğitimi verecek.

Star

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)