adscode

Genç Sinemacı Adayların Yolu GAÜ'den Geçiyor!

Liselerarası Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

Genç Sinemacı Adayların Yolu GAÜ'den Geçiyor!
Etkinlikler

 

BÜYÜK ÖDÜL GAÜ İNGİLTERE KAMPÜSÜNDE TAM BURSLU EĞİTİM

 

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liseler Arası Kısa Film Yarışması”nın bu yıl altıncısı düzenleniyor.

Öğrencilerin sanatsal etkinlikler aracılığı ile kendilerini ifade etmeleri ve geliştirmeleri için fırsat oluşturmak, kültürel değerlerine ve çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 6.ncısı düzenlenen Liseler Arası

 

Kısa Film yarışması için başvurular başladı.

 

“Büyük Ödül GAÜ İngiltere Kampüsünde Tam Burslu Eğitim”

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti liselerinden öğrenim gören tüm öğrencilerin bu yıl altıncısı düzenlenen Kısa Film Yarışmasına katılabileceği belirtildi. GAÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlileri yanında ünlü sanatçı ve sinema otoritelerinin oluşturduğu jürinin kararı ile çeşitli ödüllerin dağıtıldığı yarışmanın bu seneki büyük ödülü Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te bir yıllık tam burslu İngilizce Hazırlık eğitimi olarak açıklandı.

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ VI. Liseler Arası Kısa Film Yarışmasında ikincilik ödülü olarak 1500 avro ve dijital fotoğraf makinesi ve üçüncülük ödülü olarak da 750 avro ile Divx/DVD oynatıcı verileceği belirtildi. GAÜ VI. Liseler Arası Kısa Film Yarışması için ön kayıt başvuru formu ile başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgiyewww.gau.edu.tr ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Halkla İlişkiler Müdürlüğüne (0392) 650 20 00 nolu telefondan 1165 dahili hat üzerinden ulaşılabileceğinin vurgulandığı açıklamada yarışma sonunda dereceye girecek eserlere ödüllerin Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te seçkin jüri ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın ünlü yönetmen ve sinema sanatçılarının katılacağı ödül töreninde filmlerin gösterimlerinin ardından verileceğinin altı çizildi.

'Bu yıl 6. sını gerçekleştireceğimiz GAU Liselerarası Kısa Film Yarışması’ndaki amacımız ,Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’den gençleri bir araya getirerek geleceğin yönetmenlerini,yapımcılarını keşfetmek ve yeni dostlukların kurulmasına olanak sağlamaktır.'

 

Filmler belgesel ve dramatik içerikte hazırlanabilecektir.

GAU LİSELERARASI KISA FİLM YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

1) Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sınırları içerisinde lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilir.
2) Filmler en fazla 15 dakika uzunluğunda olabilir.
3) Filmlerde konu sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim ilkelerine ve genel ahlak kurallarına uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
4) Yarışmaya katılacak filmler orjinal formatı ne olursa olsun “PAL” sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
5) Jüri üyeleri , filmleri içerdikleri belirgin teknik hatalar yüzünden diskalifiye edebilirler.
6) Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 9 Nisan 2012’dir. 9 Nisan 2012 tarihine kadar aşağıdaki dökümanların Girne Amerikan Üniversitesi’ne gönderilmesi gerekmektedir.

• Ön kayıt formu (www.gau.edu.tr web adresinden  temin edilebilir.)
• Eserin 2 adet DVD kopyası
• Filmle ilgili 2 adet siayh-beyaz veya renkli fotoğraf
• Filmin özeti (en fazla 100 kelime)
• Öğrenci belgesi

7) Yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılmak mümkündür.Grup olarak katılacaklar gruptan sorumlu bir kişinin ismini belirtmelidir.Her grup ve/veya yarışmaya birden fazla filmle katılabilir.
8) Üniversitemizin televizyonu GAU TV , yarışmaya katılan her filmin gösterim hakkına sahiptir.
9) Jürinin kararına itiraz edilemez.
10) Yarışma sonuçları Nisan başında yapılacak jüri toplantısı sonunda belirlenecek ve 13 Nisan 2012 Cuma günü üniversitemizde gerçekleştirilecek törenle ödüller sahiplerini bulacaktır.
11) Yarışma düzenleyicileri ve seçici kurul üyelerinin birinci derece akrabaları yarışmaya katılamazlar.
12) Yarışmaya gönderilen eserlerin ve kullanılan görsel malzemenin daha önce sergilenmemiş,yayınlanmamış,ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.
13) Katılım koşulları bu madde dahil 13 maddeden oluşur.Her katılımcı yarışmanın katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.Katılım koşulları sadece yarışmayı düzenleyenler tarafından değiştirilebilir.

*****

 

 

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü    : GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu       veya      2500 Euro

İkincilik Ödülü     : 1500 Euro ve Digital Fotoğraf Makinası

Üçüncülük Ödülü : 750 Euro ve DivX / DVD Oynatıcı

 

Kazanan öğrenciler ödül töreni için adaya davet edilecek, öğrencilerin konaklama ve yol masrafları da üniversitemiz tarafından karşılanacaktır.

 

 

JÜRİ ÜYELERİ

Asil Jüri Üyeleri

• Prof. Dr. Şermin TEKİNALP
GAU İletişim Fakültesi Dekanı

• Doç. Dr. Neriman Saygılı
GAU Halkla İlişkiler ve Basın yayın Bölümü öğretim üyesi

• Dr.İzlem KANLI,
Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı

• Dr. Ayşe Zafer BAŞKAYA
Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi

• Cemal YILDIRIM
Yönetmen, KKTC

• Eralp ADANIR
Program Yapımcısı,BRTK

 

Yedek Jüri Üyesi

• Öğretim. Gör. Hikmet ULUÇAM, GAU

YARIŞMAYA SON KATILIM VE ÖDÜL TÖRENİ

Yarışmanın son katılım tarihi 09 NİSAN 2012 Pazartesi’dır.

Yarışmamız, genç sinemacı arkadaşlarımızın alanında uzman kişilerle biraraya geleceği , 13 Nisan 2012 Cuma günü yapılacak ödül töreniyle son bulacaktır.Ödül kazanamayan yarışmacılar istedikleri takdirde eserlerini geri alabilirler.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)