adscode

Gençler Mühendis Ya da Doktor Olmak İstiyor

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 59’U ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ OLAN MESLEKLERİ TERCİH EDİYOR.

Gençler Mühendis Ya da Doktor Olmak İstiyor
Haberler


Fatih Eğitim Kurumları, öğrencileri arasında yaptığı anket sonucu yeni kuşağın gözde mesleklerini belirledi. Buna göre yüzde 24.7 ile en gözde meslek mühendislik oldu. 
Öğrenciler 2013 yılının gözde mesleklerini belirledi. Yeni kuşağın tercihleri, yeniçağın gerekleri ve öncelikleri gibi konuların göz önüne alındığı araştırmalarda, en ilgi duyulan meslekler geçen yıl da olduğu gibi “mühendislik”  ve “tıp” oldu.
Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından olan ve adını olimpiyatlardaki başarısıyla duyuran Fatih Koleji öğrencileri arasında yapılan araştırma sonucunda, 2013 yılının en gözde meslekleri belirlendi.  
530 öğrenci arasında yapılan araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 24.7’si ‘mühendislik’, yüzde 22.3’ü ‘tıp’, yüzde 16.6’sı ‘hukuk’, yüzde 7.3’ü ‘siyaset’, yüzde 5.1 ‘ticaret’, yüzde 5’i ‘işletme’, yüzde 4’ü ‘mimarlık’, yüzde 3.6’sı ‘pilot, asker, polis’, yüzde 3.3’ü ‘eğitim’, yüzde 2.7’si ‘psikoloji’, yüzde 1.2 ‘si ‘diş hekimliği’, yüzde 1.1’i ‘akademisyenlik’  yüzde 1’i ‘eczalık’, yüzde 2.1’i ise ‘diğer’ cevabını verdi.  
Gençlere göre başarının anahtarı yetenek  
“Seçtiğiniz mesleğe uygun olup olmadığınız konusunda kendinizi tanıdığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna öğrencilerin yüzde 43’ü ‘evet’, yüzde 11’i ise ‘hayır’ ve yüzde 56’sı ise ‘kısmen’ yanıtını verdi. 
Ankete göre öğrencilerin yüzde 36,5 i ‘yetenek’, yüzde 47,3 ü ‘ilgi’, yüzde 11.2’si ‘ücret’ ve yüzde 5’i ise ‘itibarı’ mesleki başarıda en önemli faktör olarak görüyor. 
Öğrencilerin yüzde 41’i düzenli mesleklerden yana iken yüzde 59’ u esnek çalışma koşullarında mesleklerini sürdürmek istiyor. 
Fatih Eğitim Kurumları Fatih Fen ve Anadolu liseleri rehberlik zümre başkanı Uzman Psikolojik danışman Hakan Metan yaptıkları anket ile “Gençlerin mesleki tercihleri her geçen gün değiştiğini, yaptıkları anketler ile öğrencilerin mesleki algılarını görmeye çalıştıklarını söyledi. 

www.egitimajansi.com



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)