adscode
adscode

“Gençlerin Gözünde Göç Sorunu”

Liseli gençler göç problemleri ile ilgili sunumlarını 2-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Japonya’da yapacaklar.

“Gençlerin Gözünde Göç Sorunu”
Lise
Türkiyenin önemli konularından biri olan “Göç” hakkında farkındalık kazandırmak amacı ile liseli gençler bir araya geldi. MEF Lisesi, MEF Uluslararası Okulları ve Darüşşafaka Lisesi’nin 2 yıldır sürdürdüğü ISN – Innovative Schools Network Projesi, okulların ortak olarak açtıkları bir sergi ile sonuca ulaştı. 

OECD destekli Innovative Schools Network Projesi;  Tohoku Okullarının geliştirdiği, aktif öğrenmenin uygulandığı araştırma bazlı bir eğitim projesidir. Yürütülen bu projenin temel amacı, bireyin kendisine ve çevresine göç hakkında farkındalık kazandırmaktı.

“Tohoko Projesi” Japonya kaynaklı olup Kobe depreminin yaralarını sarmak amacıyla gösterilen çabaların tümünü kapsamaktadır. Bu çabalar sadece Japonya ile sınırlı kalmamış, başka coğrafyalarda da farkındalık yaratmak ve yardımlaşmak amacını taşımıştır. Bu amaçla farklı ülkelerden ve farklı okullarda eğitim gören öğrenci grupları bir araya gelerek çalışmışlar ve güzel bir dayanışma örneği sergilemişlerdir.

Bu proje 15-18 yaş arası öğrencilerin kendi bölgelerinde ya da toplumlarında problem yaratan ve daha da büyüyeceğini öngördükleri sorunlarla başetme ve çözüm sunma yönündeki çalışmalarından oluşan ve yaşıtlarıyla işbirliği yaptıkları 2 seneye yayılan uluslararası bir proje çalışmasıdır.  Türkiye’den bu üç okulumuzun yanısıra Almanya, Amerika, Estonya, Endonezya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Singapur’dan okullarda projede yer almıştır. 

Her ülkenin göç, nüfus yoğunluğu ve kirlilik gibi global problemlerden birini seçerek oluşturduğu projelerin sunumu 2-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Japonya’da yapılacaktır.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)