adscode

Gençlerin Yetenekleri ile İş Dünyasının İhtiyaçları Ne Kadar Örtüşüyor?

WISE 2012 Zirvesi’nde gençlere verilen eğitimin yeterliliği tartışılacak.

Gençlerin Yetenekleri ile İş Dünyasının İhtiyaçları Ne Kadar Örtüşüyor?
Etkinlikler
Tüm dünyada milyonlarca genç, eğitim aldıkları alanda diploma ve sertifika sahibi olmalarına rağmen, iş hayatına kolay bir başlangıç yapamıyor. Avrupa Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (OECD) 1961 yılından bu yana gerçekleştirdiği araştırmalar; Avrupa’da       25 yaş altı gençler arasındaki işsizlik düzeyinin son yıllarda rekor seviyeye ulaştığını gösterirken (Education at a Glance 2012: OECD), Afrika’nın en zengin ekonomisi Güney Afrika’da gençler arasındaki işsizlik oranının % 50 civarında olduğu belirtiliyor. Benzer şekilde, ABD İstatistikler Bürosu’nun en son yayınladığı rapor, 2011 yılının Nisan-Temmuz ayları arasında 745.000 genç daha işsiz kalırken, 2012 yılının aynı döneminde bu rakama 836.000 gencin daha eklendiğini ortaya koyuyor (US Bureau of Statistics). 
Gençler arasındaki işsizlik oranı artarken, işverenlerin eğitim konusundaki talepleri de değişim gösteriyor, verilen eğitimlerin gençlerin iş hayatındaki başarıları için yeterliliği sorgulanıyor. Uzmanlar, eğitim sistemlerinin yeniden ele alınması ve önemli ölçüde revize edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. 
13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi’nin (WISE) ana temalarından biri ‘Gençleri İş Dünyasına Hazırlamada Eğitimin Rolü’ başlığını taşıyor. 
Zirvede, konuyla ilgili olarak Dünya Bankası’nda ICT ve Eğitim Politikaları Uzmanı olarak görev yapan Micheal Trucano’nun moderatörlüğünü üstleneceği bir panel düzenlenecek.  100’den fazla ülkeden, aralarında eğitim düşünürleri, hükümet ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, iş dünyasının liderleri ve girişimcilerin olduğu 1000’i aşkın katılımcı zirve boyunca eğitim alanındaki yeni fikir ve uygulamaları tartışacak. Ayrıca eğitim, inovasyon, iş ve işgücü arasındaki ilişkilerin incelendiği, farklı toplumlardan 15 örnek çalışmanın yer aldığı WISE tarafından yayınlanan “Learning a Living: Radical Innovation in Education for Work” isimli kitabının tanıtımı gerçekleştirilecek 
WISE 2012 Zirvesi ile ilgili daha detaylı bilgi için www.wise-qatar.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)