adscode

Gençlik Bayramınız Kutlu olsun!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gösteriler hem gençlere, hem çocuklara yönelik...

Gençlik Bayramınız Kutlu olsun!
Özel Eğitim

 

Samsun’da 19 Mayıs coşkusu!

 

SAMSUN'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

 

Törene, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de katıldı. Atatürk'ü sembolize eden Türk bayrağı temsili Bandırma Vapuru'nda alınarak, 'Kurtuluş Yolu'nda törenle karaya çıkarıldı.

 

Ulu Önder Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 92'nci yıldönümü kutlamaları saat 08.00'de Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri anıta çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Törenlere, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla geldiği Tütün İskelesi'nde devam edildi. Temsili Bandırma Vapuru önündeki 'Kurtuluş Yolu'nda Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a çıkışı Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırıldı. Atatürk'ü oynayan tiyatro oyuncusu Yaşar Gündem, halkı selamlarken büyük alkış aldı. Daha sonra Ulu Önder Atatürk'ü sembolize eden Türk bayrağı top atışları eşliğinde , bir deniz subayı, iki deniz eri ve 2 öğrenci tarafından temsili Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alandan top atışlarıyla karaya çıkarıldı. Deniz subayları tarafından kara subaylarına öpülerek teslim edilen bayrak, göndere çekilmek üzere resmi kutlama törenlerinin yapılacağı 19 Mayıs Stadı'na götürüldü. Burada yapılan törenleri büyük ilgi gösteren vatandaşlar, bayrağı alkışlarla selamladı.

 

Buradaki törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun Kuruluş Mücadelesi kentidir. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Mücadelesi halka tüm Türkiye'ye yayıldı ve esaret zinciri kırıldı. Bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağı bugün olduğu gibi ilelebet dalgalanacaktır" dedi.

 

Törenden sonra protokol üyeleri ile çeşitli illerden gelen öğrenci ve vatandaşlar Atatürk'ün Samsun'a çıktıktan sonra ikametgahına ayrılan ve bugün 'Gazi Müzesi' olarak düzenlenen tarihi binaya yürüyerek gitti. Kurtuluş Yolu olarak adlandırılan güzergahtan yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarını sallayarak, marşlar söyledi.

 

19 Mayıs kutlamaları, Taksim'de düzenlenen törenle başladı.

 

İstanbul’da Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 92’inci yıl kutlamaları, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

 

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da aralarında bulunduğu askeri ve sivil erkan katıldı. İstanbul Valiliği’nin çelengini Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Garnizon Komutanlığı çelengini Korgeneral Hulusi Akar, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı çelengini de Kadir Topbaş, anıta koydu. Kurum ve kuruluşların çelenklerinin konulmasından sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, anıt özel defterine ise, şunları yazdı:

 

“Büyük önder Atatürk, inandığınız ve güvendiğiniz, kendilerine 19 Mayıs’ı armağan ettiğiniz gençlerimizle birlikte huzurlarınızdayız. Yegane amacımız; ekonomide, kültür ve sanatta, sporda, bilim ve teknolojide Türkiye ve İstanbul’u daha da ileriye taşımak, demokrasimizi daha da derinleştirmek, insan haklarını geliştirmek, halkımızın hayat standardını yükseltmek, refah ve mutluluğunu arttırmak, çocuk ve gençlerimize mutlu, huzurlu yarınlar armağan etmektir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Dünya şehri İstanbul, ekonomik gücüyle, yükselen standartlarıyla, canlı toplumsal ve kültürel hayatıyla kalkınma başarısıyla, son yıllarda cazibe merkezine dönüşmüş durumdadır.

 

Büyük Atatürk;

 

Geride bıraktığınız eserin büyüklüğünü, her geçen gün daha iyi anlıyor, size sınırsız gönül borcu duyuyoruz. Türk gençliği sizin gösterdiğiniz yoldan muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma idealine ulaşmak için büyük gayretler göstermeye devam edecektir. Elinde ve kafasında taşıdığı bilim meşalesiyle yarının daha güçlü, daha uygar Türkiye’sine yorulmak bilmeden katkıda bulunacaktır. Milli kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığınız günün yıldönümü hepimize kutlu olsun. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

Tören sırasında çevredeki binaların çatılarında özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)