adscode

'Gezi Eylemcisi Liseliler Okula Alınmadı'

Trabzon'da bir grup lise öğrencisinin okula üzerinde Mustafa Kemal Atatürk yazılı siyah tişörtlerle gitmesi sorun oldu. Öğrencilere okula böyle gelemeyecekleri ve haklarında tutanak tutulduğu ileri sürüldü.…

'Gezi Eylemcisi Liseliler Okula Alınmadı'
Özel Eğitim

 

 

Trabzon'da bir grup öğrenci üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk yazılı siyah tişörtlerle okula gitti. Ancak iddialara göre okul yönetimlerinin öğrencileri bu kıyafetlerle okula alamayacakları ve haklarında tutanak tutacakları bilgisi verildi.

 


Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet Üçüncü, "Bugün Trabzon'da bir kaç okulda Taksim de ki olaylarla ilgili olarak kendisini ifade etmek isteyen öğrenciler üzerine Mustafa Kemal Atatürk yazılı siyah tişört giyerek okula gitmek istediler. Bu öğrencilere bu şekilde okullara giremeycekleri ifade edilerek tutanak tutup yıldırılmak istendiler. İkna odaları oluşturuldu. Okullarda kıyafet yönetmeliği değişti. İsteyen öğrenci istediği kıyafetle gidebilir. Baş örtüsü ile gidiliyor. Çifte standart var. Öğrencilerin eğitim hakkınının bu şekilde ellerinden alınması yanlış bir davranış. Toplumun düşüncelerini ortayan koyan gençlerin olması bizim için şans. Bu yönde bir zorlama olduğunu düşünüyoruz.

 


Bu okullardan birine polisler gitti ancak öğrencilerle bir alakası olmadığı bilgisi verildi bize" dedi.

 

 



MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE OLAYI DOĞRULADI

 


Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'da olayı doğrulayarak, "12 tane öğrencimiz dün gece sosyal medyada bir birleri ile haberleşerek böyle  bir tepki yöntemi seçmişler. Ve okul kıyafeti ile değil sivil kıyafetlerle okula geldiler. Öğrenciler okul yönetimi tarafından uyarıldıktan sonra normal kıyafetlerini giyerek derslerine girdiler. Her hangi bir taşkınlık veya huzursuzluk söz konusu değil" dedi.

Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Trabzon'dan sert açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Mustafa Kemal Atatürk imzalı tişörtlerle okula giden öğrenciler ikna odalarında soruşturma adı altında tehdit mi ediliyor? Serbest kıyafet yönetmeliği getiren Milli Eğitim Bakanlığı değil miydi? Farklı düşünceye tahammülsüzlük şimdi de gençlere baskı ile mi devam edecek? Unutmayın bu ülkenin gençleri sahipsiz değildir. Eğitim-İş Atatürk gençlerine her zaman sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan Trabzon gençleri imzalarını kalplerine atmışlardır. Öğrencilerimize yapılacak olan herhangi bir dayatma ve baskının hesabını sorarız. Bu noktadan hareketle Trabzon Valiliği’ni ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz."
61SAAT.COM

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)