adscode
adscode

Google Glass ekibinin adı ‘Aura Projesi’ oldu

​Google Glass adıyla bilinen ve kişiye bir nevi ‘cyborg’ havası veren aparatı hazırlayan ekibin adı ile birlikte aslında büyük bölümü de değişiyor.

Google Glass ekibinin adı ‘Aura Projesi’ oldu
Bilim Teknoloji
Google Glass adıyla bilinen ve kişiye bir nevi ‘cyborg’ havası veren aparatı hazırlayan ekibin adı ile birlikte aslında büyük bölümü de değişiyor. Artık ‘Aura Projesi’ veya ‘Project Aura’ adıyla anılacak olan ekip bünyesine, Amazon.com’a ait Lab126’dan bol miktarda mühendis, yazılım geliştirici ve proje yöneticisi katıldı. Ekibin lideri Ivy Ross değişmedi.

Büyük olasılıkla “yeni ekibe yeni ad lazım” diye düşünen Google’ın seçtiği yeni isim Project Aura, yine Google’a ait bir akıllı telefon teknolojisi projesi olan Project Ara’ya büyük benzerlik gösteriyor -sadece bir harf fazlası var. Aman isimleri karıştırmayın diyorlar ama karışacağı kesin.

WSJ’ye göre Google’daki işe alma coşkusu bir süredir devam ediyor. Daha da ilginci, diyorlar ki: Project Aura’nın tek ilgi alanı Google Glass olmayacak, ‘gözlüğün’ arka planındaki giyilebilir teknolojiye daha fazla odaklanacak. Yeniden tasarlanacağı söylenen Google Glass’ın da en az bir yıl içinde kendini göstereceğini belirtiyorlar.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)