adscode
adscode

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını ortaya çıkarıldığını ve servisin kapatıldığını konuştu .

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını
Sağlık
Mecidiyeköy'de 10 işçinin can verdiği rezidans inşaatındaki asansör kazası ve sıhhat çalışanlarının koşullarıyla alakalı basın birleşimi düzenleyen Dr. Mengüç, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde gerçekleşen salgın hastalıkla alakalı gazetecilere veri (bilgi) verdi.

"Hastalığın kaynağı taşeron çalışanlar" Uyuz hastalığının, tümünün sağlıksız, hijyen koşulların olmadığı ortamlarda, azgelişmiş toplumlarda, savaş ve kıtlık olan yerlerde görülmüş olan bir hastalık olduğunu kaydeden Mengüç, şu şekilde açıkladı : " Şayet maalesef İstanbul'un merkezî bir yerinde ve eğitim tetkik hastanesinin ana servislerinden birinde görüldü.

Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre, bu hastalığın kaynağı orada çalışan taşeron sıhhat çalışanlarıdır. Bunların yaşamış oldukları ve hizmet verdikleri şartlar gözönünde bulundurulduğunda, bu sıhhat politikalarıyla nereye gidileceğini kestirmek çok fazla zor değil. O dahiliye servisi  şu anda sıhhat hizmeti vermenin dışında tutuluyor.

Yani izole edilmiş bir durumdadır ve hastalığın yok edilmesi için faaliyet başlatılmıştır. Maalesef bu sıhhat politikalarının kaçınılmaz bir neticesi olarak, bu çağda, özellikle bir sıhhat kuruluşunda meydana gelmiş olması bunun yanı sıra manidardır. Dahiliye Servisi'nde tedavilerine devam edilen hastalar başka servislere intikalleri sağlanarak tedavileri devam ettiriliyor." Dr. Samet Mengüç, yarın mevzu ile alakalı olarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından basın en son yeni açıklaması yapılacağını da açıkladı .

CNNTürk



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)