adscode

Halkalı Ziraat Okulu kiraya verilemez!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, tarihi Halkalı Ziraat Okulu'nun kültür mirası olarak korunma altına alınmasını beklediklerini belirterek, ''Aksi halde yitirdiğimiz…

Halkalı Ziraat Okulu kiraya verilemez!
Özel Eğitim

 Dekan Çolak, Türkiye'de tarım öğreniminin 165. yıl dönümü nedeniyle Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Halkalı Ziraat Okulu'nun, 10 yıllığına İlim Yayma Vakfı'na kiralanıp ''İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'' binası olarak kullanılacağını öğrendiklerini belirtti.

 

Bunu doğru bulmadıklarını, Türkiye'de tarımsal öğrenimin başlangıcı olan okulun, bir kültür mirası olarak koruma altına alınmasını beklediklerini belirten Çolak, ''Aksi halde korkarım yitirdiğimiz en önemli değerlerimizden biri olarak tarihin silinmiş sayfalarında yer alacaktır. Bu tarihi mirası korumak önemli bir sorumluluktur'' dedi.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan İçöz de mesleklerinin mihenk taşlarından biri olan Halkalı Ziraat Okulu'nun bir vakfa kiraya verilmesiyle ilgili haberleri üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi.

Bu durumun, ''kabul edilemez'' olduğunu ifade eden İçöz, Halkalı Ziraat Okulu'nun bir misyonunun olduğunu ve müze olarak korunması gerektiğini kaydetti.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Turhan Tuncer ise Halkalı Ziraat Okulu'nun kiraya verilmesini, ''tarımsal üretimin geçmişini yaralayan bir gelişme'' olarak değerlendirerek, 1890'lı yıllarda kurulan ve tarım üretim alanında yaşayan bir müze olan okulun mezunları arasında birçok ünlü ismi bulunduğunu kaydetti.

Turhan, yapılan tahsis işleminin derhal iptal edilmesini ve okulun tarım üretimi için önemli bir merkez olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)