adscode

Harp Okulu ve Akademiler'e Müjde

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği KYK burs ve kredi sonuçları belli olmasıyla sevinçleri bir kere daha arttı.

Harp Okulu ve Akademiler'e Müjde
Özel Eğitim








Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve yurt hizmetinden faydalanabilecek öğrenciler belli oldu.
 

27 Bin Öğrenci Yararlanacak
 Türkiye genelinde yurtlara 87 bin 702 öğrenci yerleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA), Polis Akademisi ve polis meslek yüksekokulu öğrencilerinin de yükseköğrenim kredisinden istifade edebileceğini açıkladı. Yaklaşık 27 bin öğrenci bu haktan yararlanabilecek. 

15 yıldır yerleştirmelerde uygulanan yüzde 5 genel müdürlük kontenjanı ise bu yıl iptal edildi. Yurtlarda barındırılacak öğrencilerin yerleştirmeleri hakkında bilgi veren Kılıç, 87 bin 702 öğrencinin 47 bin 473'ünün kız, 40 bin 279'unun ise erkeklerden oluştuğunu kaydetti. Türkiye genelindeki yurtlarda geçtiğimiz yıl 310 bin yatakla hizmet verildiğini belirten Kılıç, “Ranzadan bazalı yatak sistemine geçiş için çalışıyoruz. Bu yüzden ranza eksiltmesi yaptık. Aynı kontenjanımızla bu yıl da devam edeceğiz.” dedi.
 

Bursiyer Sayısı 400 Bine Çıkıyor
 

301 bin olan bursiyer öğrenci sayısının, 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla 400 bine çıkarılacağını kaydeden Kılıç, şu bilgileri verdi: “Bu eğitim-öğretim yılında üniversiteyi kazanan 99 bin öğrencinin de burslarımızdan faydalanmasını sağlayacağız. 280 lira lisans, 560 lira yüksek lisans ve 840 lira da doktora için burs veriliyor. Bunun ülke ekonomisine sadece 2013 yılı için maliyeti 1 milyar 249 milyon lira. Ama biz bunu seve seve vermeye razıyız. Yurtkur'un 2013 yılı toplam harcaması ise 6,2 milyarı buluyor.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)