adscode
adscode

Hediye çantada belediye reklamı tartışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere dağıttığı ücretsiz çantalarda logoya ve başkanın adına yer vermesi sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Hediye çantada belediye reklamı tartışması
Eğitim
Güncelleme : 16-Sep-22 16:22

Birçok belediye ve dernek okul çağındaki çocuklara kıyafet, çanta, defter, kalemlik gibi eğitim yardımları yapıyor. Ancak bazı belediyeler, çocuklara dağıtılan eşyalara kendi logolarını yerleştiriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere dağıttığı ücretsiz çantalarda da reklam yapması, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Veliler ve öğretmenler, yardım alan çocukların incinebileceğini, arkadaşları arasında zorbalığa uğrayabileceğini belirterek reklam yapılmamasını istiyor.

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:

- Belediyeler ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve çanta yardımı yapıyor. Çok güzel de çantaya bastırdıkları logolardan onun yardım olduğu yüz metreden anlaşılırken öğrencinin incinebileceğini akıl edemiyor mu?

- Belediye, vakıf, dernek vb. Organizasyonların dikkat etmesi gereken önemli bir konu. Yardım yapacaksanız kimsenin gözüne sokmayın, rencide etmeyin, bangır bangır propagandaya dönüştürmeyin.

- Bu iyilik değildir. ya hiç dağıtmayın çocuklara bu çantaları, ya da çocukların gözüne sokmayın, rencide etmeyin, incitmeyin. logosuz, armasız, protokolsüz, gösterişsiz yapın şu yardımları artık. Babanızın hayrına yapmıyorsunuz. milletin parasıdır bu. ayıptır, günahtır!

- Ben çocukken belediye mont ve bot yardımı yapardı. dersin ortasında bizi idare çağırırdı. ellerimizde bot ve montla sınıfa geri dönerdik. aşırı rencide edici bir olaydı.

- Okullardaki tek tip kılık kıyafet uygulamasının gerekçelerinden biri de öğrencilerin maddi durumlarının okuldaki sosyal hayatlarına, eğitim hayatına etkisini azaltmaktır. Öğrencilerin üzerine "ben ihtiyaç sahibiyim" etiketi vurmaktan başka bir şey değil bu yapılan.

- Son derece reklam kokan inciti onur kırıcı vede çok büyük utanç duyduracak hareketler bunlar. Allah akıl fikir versin. Biz de çocukken yırtık çantalarla okula gider diğer arkadaşlarımızdan çekinirdik. Çocuk diyip geçmeyin onlar bizden çok daha duygusallar.

- Bu,yardım değil, tamamen gösteriştir,küçük kalpleri acıtmaktır. Ne yaptığımızdan çok nasıl yaptığımız, usûlü, özeni anlamlı olacaktır…

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)