adscode
adscode

Hükümetin Tutmayan Enflasyon Hesabının Faturası da Memura Çıktı!

DES; 'Hükümetin Tutmayan Enflasyon Hesabının Faturası da Memura Çıktı!'

Hükümetin Tutmayan Enflasyon Hesabının Faturası da Memura Çıktı!
Sendikalar
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Mutlu, "2014 yılı için memurlara topu topu 124 TL maaş zammı reva gören hükümetin enflasyon hesabı tutmadı, fatura yine gariban memura çıktı" dedi.
Maliye ve Ekonomi Bakanlıkları yetkililerinin yılsonu enflasyon tahminini yüzde 10'lara revize etmesiyle birlikte, memurun maaş zam kaybının ayan beyan ortaya çıktığını söyleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Mutlu, "2014 yılı toplamında enflasyonun yüzde 5. 3 olacağı hesabıyla memura 124 TL zam yapan hükümet'in enflasyon hesabı şaşınca, faturayı memur ödedi. Memura yapılan 124 liralık seyyanen zam tamamen yok oldu, buharlaştı. En az maaş alan memurun bile zararı 60 TL'yi çoktan geçti. Bu nedenle hükümete ve Sayın Başbakan Davutoğlu'na sesleniyoruz. Memurlar ve emekliler enflasyona yeniliyor, eziliyor. Memurun, emeklinin enflasyon karşısındaki zararını verin. Bugün her memur aylık maaşında en az 60 lira en fazla 567 lira enflasyon karşısında zarardadır" diye konuştu.
 
Hükümetin enflasyon hedefindeki büyük sapmanın acı ve zararının da her zaman olduğu gibi memura, emekliye, dar ve sabit gelirli kesime çıkarıldığını söyleyen Mutlu, "Hükümet 2014 yılı için belli bir yüzde oranında zam yapılması yerine sadece 123 TL net taban aylık artışı yapma yoluna gitmişti. Bu durum ise maaşlara farklı oranlarda artışa sebep olmuş ve 2014 yılı için maaş artış oranları kadro unvan ve dereceleri itibariyle yaklaşık yüzde 1,50 ile yüzde 7,70 Aralığında gerçekleşmişti. Zaten ilk 6 aylık enflasyonun yüksek çıkmış olması, 2014 yılı için bu orandan daha düşük maaş artışı sağlanan çok sayıdaki kamu personelinin mağduriyetine sebep olmuştu. Tüm memurlar enflasyon artışı nedeniyle tedirginlikle beklenmeye başladı. Hükümetin yasal bir düzenleme ile bu duruma karşı tedbir almasını istiyoruz. Biz hükümetten enflasyon karşısında ezilen ve eriyen bir ücret politikası değil aksine enflasyonu ezen bir maaş artış politikası istiyoruz" dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)