adscode

İl İçi Atamalar Öğretmenleri Zora Soktu

4+4+4 ile ilkokulların ortaokula, ortaokulların ilkokula dönüştürülmesiyle bu okullarda görev yapan öğretmenler de MEB'de son il içi atamalarla ilgili yönetmelik nedeniyle sorunlar yaşıyor.

İl İçi Atamalar Öğretmenleri Zora Soktu
Haberler
"33. yıldır çalışan bir matematik öğretmeniyim.Geçen yıl İzmir/Konak'taki merkezi bir ilköğretim okuluna isteğim doğrultusunda atamam yapıldı.
Fakat bu yıl 4+4+4 yasası ile İzmir'in hemen hemen ilk ortaokulu olmasına rağmen ilkokula dönüştürüldü.
Çok yakınımızdaki bir başka okul ki bu da İzmir'in ilk ilkokullarından olmasına rağmen ortaokula dönüştürüldü.
Benim çalıştığım okul ilkokula değil de ortaokula dönüştürülseydi kişisel olarak ben şanslı olacak ve tayin isteme gibi bir derdim olmayacaktı.
Ama diğer ilkokula dönüştürülen okullardaki branş öğretmenleri aynı haksızlığa uğrayacaktı.
Aynı durum ilkokul öğretmenleri için de söz konusu.Nereden bakarsanız bakın,her yanı haksızlıklarla dolu bir tayin yönetmeliği.
Oysa dönüştürülen tüm okullara atama istemeyi 3 yıl şartına bağlamadan serbest bırakılsaydı haksızlıklar biraz olsun giderilmiş olacaktı.
İlkokula dönüştürülen okullardan tayin istemeyecek bir durumda olmam (benim durumumda olan birçok öğretmen var) puanımın yüksek olmasına rağmen  bu süre içerisinde merkezi okulların normları dolacak ve ben yüksek puanıma rağmen merkezi bir okula tayin isteyemeyeceğim. 
Durumum bundan ibarettir."


egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)