adscode

İleri Teknolojiler Sempozyumu Fırat’ta başladı!

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “6. Uluslararası İleri Teknolojiler Sempozyumu” açılış programı ile başladı...

İleri Teknolojiler Sempozyumu  Fırat’ta başladı!
Özel Eğitim

 Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyum açılış programına, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Kılıç, Fırat Üniversitesi yöneticileri ve yurt içi ve yurt dışından 500’e yakın bilim insanı katıldı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Varol, Sempozyum’un uluslararası ve disiplinler arası ileri teknoloji araştırmacıları, geliştiricileri ve kullanıcılarını bir araya getirme ve bütün teknoloji alanlarında teorik ve pratik konuların tartışılmasını sağlamak üzere düzenlendiğini söyledi.

 

Sempozyumun açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Kılıç, Devletlerarası diplomasiyi etkileyen en önemli caydırıcı gücün teknoloji olduğunu belirterek, teknolojinin gücü ifade ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Kılıç, “Türkiye’yi de bu bağlamda düşündüğümüzde Türkiye tehdidi davet eden bir coğrafya üzerinde yaşamaktadır. Bu coğrafyada yaşamak zordur. Bu bağlamda düşündüğümüzde bu sempozyumun hem dünya insanlık alemine,  özelde de Türkiye’ye faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ABD Sam Houston Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Peter Cooper ise, Fırat Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki Üniversite arasında 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat:20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde (UOLP) 2+2 Çift Diploma Protokolü imzalayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda, Amerikan Sam Houston Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peter Kooper ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim Yönetimi Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Balcı’nın yanısıra Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yunus Çengel, Virjinya Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Çelik, Çin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yu Bo, Arkansas Üniversitesi’nden Prof. Dr. Coşkun Bayrak ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zekai Şen sunumlarını gerçekleştirdi.

Üç gün sürecek olan 6. Uluslararası İleri Teknolojiler Sempozyumu’nda çok çeşitli bildiri ve poster sunumları yapılacak.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)