adscode
adscode

İlkokul öğrencilerinden anlamlı çalışma

​Eskişehir İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerini unutmuyor.

İlkokul öğrencilerinden anlamlı çalışma
Eğitim
Eskişehir’de bulunan İsmet Paşa İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Mustafa Koçoğlu, Soma’da yaşanan facianın ardından “Biz ne yapabiliriz” düşüncesiyle konu hakkında öğrencileriyle istişare etti. Öğrencilerle birlikte alınan karar doğrultusunda Soma’daki faciaya ait fotoğraflar, öğrenciler tarafından yapılan resimler ve maden işçilerine ilişkin yazılar toplandı. Daha sonra öğretmenlerinin öncülüğünde öğrenciler, resimleri, fotoğrafları ve yazıları okuldaki panolara, sınıf kapılarına ve duvarlara yapıştırdı. Bu şekilde Soma’daki faciaya dikkat çeken öğrenciler, olayın üstünden günler geçmesine rağmen yaşanan olayı her gün bunlara bakarak hafızalarından bir an olsun çıkartmıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sınıf öğretmeni Koçoğlu, “Bir avuç kömür için insan canı bu kadar ucuz değil” diyerek, bu mesajın önemli olduğunu söyledi. İnsan canının maddiyattan çok daha önemli olduğunu ifade eden Koçoğlu, “Onun için gerekli tedbirler alındıktan sonra bu acıların hafifleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Koçoğlu, fikrin nasıl çıktığını anlatarak, “Sosyal medyada paylaşılan resimleri ve yazıları gördükten sonra aklıma “sınıfta neden bir şey yapmayalım” geldi. Çocuklarla birlikte olaya dikkat çekelim, velilerin okula girip çıktıklarında yaşanan olayı görsel olarak görmesini istedik. Bu doğrultuda çocuklarımıza “ne yapabiliriz”i sorduk. Görsel bir çalışma olmasının önemli olduğunu düşündük ve o gün öğrencilerle birlikte bir çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışmayı da okul içerisinde paylaştık. Elimizden gelen başka bir şey olmadığı için sadece bunu yapabildik” diye konuştu.

“BU OLAYI UNUTMAYACAK KİŞİLER ÇOCUKLAR”

Olayı anlatan resim, fotoğraf ve yazıları dönem sonuna kadar panolardan indirmeyeceklerini de belirten Koçoğlu, şöyle devam etti:
“Velilerin düşünceleri pek önemli değil de, öğrencilerimizin düşünceleri bizim için çok daha önemli. Çünkü biz çabuk unutan bir insanız. Ama unutmayacak kişiler çocuklar. Onların hafızalarında bir şeyler kalabilir diye yaptığımızın olumlu olduğunu düşünüyoruz. Biz bunların dönem sonuna kadar panolarda kalmasını sağlayacağız. Çünkü olayın bir an önce unutulmaması gerektiğini herkese anımsatmak istiyoruz.”

FACİANIN YAŞANDIĞI GÜN GÜNLÜĞÜNE YAZDIĞI YAZI YÜREKLERİ DAĞLADI

Öte yandan okulda öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Aylin Yalaz’ın facianın yaşandığı gün günlüğüne yazdığı yazı yürekleri dağladı. Yalaz, “Baba”sız kalan çocukları kaleme aldığı yazısında şunları aktardı:
“Çok büyük bir acı. Ekmek parası için orada çalıştılar. Bazı çocuklar yetim kaldı. Babalarını ise sağ salim beklerken, acıyla beklediler. Benim annem de ağladı. Ama ağlanmaz mı? Bazı çocuklar babasız kaldı. Akşam oldu. Ben babama söyledim. Ben babam geldiğinde hep ona baktım ve içimden, “Çok şükür benim babam sağ salim geldi ya ben başka bir şey istemem” dedim.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)