adscode
adscode

Intel 2014 yılı amaçlarını açıkladı

Intel 2014 yılında tablet pazarındaki payını önemli ölçüde arttırmayı ve eğitim sektörünü ele geçirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Intel 2014 yılı amaçlarını açıkladı
Bilim Teknoloji
Intel bir dönemin en önde gelen işlemci üreticilerinden biri olsa da, son dönemde akıllı telefon ve tabletlerin gördüğü ilginin önemli ölçüde artmasının ardından bu pozisyonu tehlikeye girdi. Özellikle Qualcomm’un akıllı telefon ve tablet işlemcileri alanında büyük üstünlük sağlaması, Intel için oldukça zorlu bir mücadeleyi başlattı. Ancak firma bu iki alanda da kendisine yer bulmaya son derece kararlı görünüyor.

Özellikle tablet alanında oldukça ciddi çalışmalar yürüten Intel, daha önce yaptığı açıklamayla 2014 yılında tablet alanında daha büyük bir paya sahip olmak istediğini açıkça dile getirmişti. Henüz bu alanlarda rakiplerine erişemeyen firma, bu yıl tablet alanında önemli bir gelişme göstermeyi amaçlıyor. Öte yandan eğitim sektöründe Intel oldukça başarılı durumda ve bu alanı artık tamamıyla eline geçirmek için de elinden geleni yapıyor.

Ocak ayında eğitim sektörüne yönelik 10 inçlik bir tablet geliştiren Intel, bu ürünüyle büyük başarı kazanmıştı. Eğitim alanındaki ürünlerini daha da arttırmak isteyen Intel‘in, bu alanda kullanılacak fazladan 10 milyon ünite için üreticilere sipariş verdiği belirtiliyor. Intel‘in eğitim alanındaki bu ürünlerinden faydalanan ülkeler arasında özellikle Çin ve Türkiye ön plana çıkıyor. Özellikle ülkemizde devam eden çalışmalardan dolayı diğer firmalarında kendi projelerini sunmaları bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)