adscode
adscode

Microsoft Nokia birleşmesi yakında tamamlanacak

Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşma sonucunda bir süredir devam eden birleşmenin, Nisan ayında tamamlanacağı belirtiliyor.

Microsoft Nokia birleşmesi yakında tamamlanacak
Bilim Teknoloji
Microsoft ve Nokia arasında varılan anlaşma sonucu Nokia’nın telefon bölümünün Microsoft bünyesine katılacağı ilk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında ortaya çıkmıştı. Nokia’nın bir zamanlar dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olan bu departmanının Microsoft‘a devri için 7.17 milyar dolar karşılığında anlaşılmıştı ama aradan aylar geçmesine rağmen iki firma arasındaki birleşme henüz tamamlanmış değil.

Microsoft yetkilisi yaptığı açıklamayla sonunda bu anlaşmanın ne zaman tam olarak bitireleceğine ve son imzanın ne zaman atılacağına dair detayları teknoloji dünyasıyla paylaştı. Anlaşmanın tamamlanması için izlenmesi gereken süreç ve elden geçirilmesi gereken mevzuatlarla ilgili konuşan Microsoft yetkilisi Brad Smith, firmanın Nokia ile anlaşması için neredeyse tüm pazarlardan onay almayı başardığını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde son imzaların da atılacağını duyurdu.

Microsoft ve Nokia arasında bu anlaşmanın Eylül ayında duyurulmasının ardından yapılan açıklamada birleşmenin 2014 yılı başlarında tamamlanabileceği belirtiliyordu ama bazı bölgelerde yaşanan sorunlar bu durumu geciktirdi. Özellikle Çin ve Hindistan’da gerekli onayların alınması sürecinde yetkililer ve rakip firmalarla bazu sorunlar yaşanmıştı. Bu ülkelerin yöneticileri Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşmaları incelemiş ve diğer firmalarla rekabette herhangi bir usülsüzlüğe sebep vermemesi için gerekli yaptırımları uygulamıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)