adscode

İş Bankası’nın Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi 11 Yıldır Işık Saçıyor

TEGV’in Ateşböceği İş Bankası desteği ile 2001’den beri çocukların hizmetinde İş Bankası’nın Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi 11 yıldır ışık saçıyor.

İş Bankası’nın Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi 11 Yıldır Işık Saçıyor
Özel Eğitim

Türkiye İş Bankası’nın, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) maddi imkânları yetersiz çocuklara okul dışı kişisel gelişim eğitimi sunmak için hazırladığı “Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri” projesine verdiği destek 11’inci yılına ulaştı. İş Bankası’nın 2001 yılından bu yana Sivas, Trabzon, Erzurum, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın illerini gezen Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, halen Avcılar Ambarlı İlköğretim Okulu’nda öğrencilere eğitim desteği sağlıyor.
Bugüne kadar 38 bin 676 öğrenciye ulaşan İş Bankası Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, on iki bilgisayarlı bir eğitim odası ve bir serbest etkinlik odasının yer aldığı TIR dorsesinden oluşuyor. TEGV’in hazırladığı ve İş Bankası’nın da destekçileri arasında yer aldığı proje ile eğitim faaliyetleri yaygınlaştırılarak ve Anadolu’da mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşılarak çocukların bakış açılarının genişletilmesi ve yaratıcı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor. 
İş Bankası Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’nde imkânları kısıtlı olan çocuklar; 6 saat bilgisayar ve 6 saat kişisel gelişim alanında olmak üzere, toplam 12 saat eğitim alıyor. Böylece çocuklar teknoloji ve bilgisayar alanındaki bilgilerini de uygulamalı olarak geliştirebiliyor.
TEGV’in Ateşböceği projesinde gönüllülerin katkılarıyla eğitim desteği veren 22 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi bulunuyor ve proje ilköğretim okullarının tüm sınıf düzeylerindeki çocuklara hitap ediyor.

www.egitimajansi.com






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)