adscode

'Forma zorunluluğunu kaldırmak, yoksulluğu üniforma haline getirecek'

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Resmi Gazetede yayımlanan “Öğrencilerin kılık-kıyafet ( serbest kıyafet) yönetmeliğine ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

'Forma zorunluluğunu kaldırmak, yoksulluğu üniforma haline getirecek'
Özel Eğitim

"Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim okullarında önlük ve forma zorunluluğunu kaldırma teşebbüsü, tek tipleştirme sorununu çözmeye çalışırken, bazı soruna yol açacaktır.
Forma zorunluluğun kaldırılması, öğrenciler arasında giysi rekabetine yol açacak, her gün farklı bir kıyafet giyme gücüne sahip olan çocuğumuzla bu imkana sahip olmayan ailelerin çocukları arasında eşitsizliğe neden olacaktır.
Burada dar gelirli ailelerin çocuklarını okula gönderme adına verdikleri mücadelenin yanına bir de çocuğunun diğer arkadaşlarının ekonomik imkanlarına özenmesi sonucunda, eziklik yaşamaması için psikolojik destek mücadelesi eklenecektir. Çocuklarının maddi manevi sıkıntı çekmeden okul yaşamlarını sürdürebilmek adına verilen mücadelede  yıpranan  ailelerin  sıkıntısı da madalyonun görünmeyen yüzünde kalacaktır.
Yoksul aile çocuklarının okul ve arkadaş çevresinde yoksulluğun ağırlığı altında ezilmesine de gönlümüz razı olmayacaktır.
Biz  Öz İplik-İş Sendikası olarak bu tür sakıncaların kaçınılmaz şekilde kendisini göstereceğini, böyle bir ortamın eğitim için uygun olmayacağını düşünüyoruz.
Forma zorunluluğunu kaldırmak; yoksulluğun acı ve soğuk yüzünü teşhir etmek, yoksulluğu üniforma haline getirmek anlamına gelmeyecek mi?
Çıkarılan formanın altında yoksulluğun formasının görünmesi ciddi bir sorundur ve çözümü gerekir.Müfredat tek tip insan yetiştirmeye odaklanmışsa forma çocuklarımızın vücuduna değil ruhuna giydirilmiş demektir.Devlet olarak ; nasıl ki işsizliğin çözümü için, her işletme bir işçi alsın  işsizliğe çözüm gelsin diye bir formül üretiyorsak Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak en azından, formaların kaldırılması durumunda tıpkı ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması gibi, yoksul öğrencilere her öğrenim dönemi içerisinde giyecek yardımında bulunulması gerektiğini düşünüyoruz”
Öz İplik-İş SendikasıBasın Bürosu




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)