adscode
adscode

İslami Tatil Konsepti

İslami turizm alanında hizmet veren İslami oteller sundukları hizmetler ile İslami kurallar ile yaşayan turistleri hedeflemektedir.

İslami Tatil Konsepti
Türkiye'den Haberler
İslami turizm alanında hizmet veren İslami oteller sundukları hizmetler ile İslami kurallar ile yaşayan turistleri hedeflemektedir. Bu sektörde hizmet sunun İslami otellerde diğer otellerden farklı olarak İslam dininde yasaklanmış olan domuz eti ve alkol gibi ürünler bulunmamakta, sunulan birçok hizmet için kadın ve erkekler için ayrı ayrı olacak şekilde düzenlemeler yapılmakta ve misafirlerin ibadetlerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmesi için imkanlar oluşturulmaktadır.

Günümüzde İslami tatil konseptinde hizmet veren birçok tatil köyü ve otel bulunmaktadır.  Bu işletmelerde sunulan hizmetlerin İslami kurallara uygunluğuna azami derecede hassasiyet gösterilmekte, genellikle müşterilerin aile olması şartı aranmaktadır. Hizmet alanları oluşturulurken kadın ve erkekler için ayrı ayrı plajlar, fitness, SPA ve yüzme havuzu oluşturulmaktadır. Misafirlerinin ibadetlerini yerine getirebilmesi için her türlü detay düşünülmekte, namaz vakitlerinde ezan yayını yapılmaktadır. Ayrıca oda ve suitlerde seccade, kıble yönünü gösteren işaretler ve Kur-an’ı Kerim bulunmaktadır. Banyolarda alkol içermeyen buklet malzemeleri sunulmaktadır. Tesisisin bütününde sunulan etkinliklerde İslam ahlak kurallarına uygun olması ilkesi gözetilmektedir. Helal gıda üretimi konusunda gerekli tizlik gösterilmekte gerek yiyecek ve içeceklerin tedarik edilmesinde, gerekse hazırlanmalarında bu koşullara uyulmaktadır. Tesis içerisindeki animasyon etkinlikleri ile tesis dışında düzenlenen turların organizasyonunda İslami esaslara gözetilmektedir. Bu tür İslami otellerde dini anlamda önem taşıyan günlerde, kandil günlerinde ve Ramazan ayında özel etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde bu konseptte hizmet sunan tesisler İslami oteller veya muhafazakar oteller veya tesettür oteller olarak adlandırılmaktadır.   Fakat bazı tesisler kendilerini tanımlarken alternatif otel veya alternatif turizm kavramlarını kullanmaktadır. Bu tesisler konsept ve pratik uygulamaları anlamında her ne kadar  bir alternatif oluştursa da alternatif turizm kavaramı çok farklı turizm etkinlikleri kapsayan bir kavramdır.

İslami turizm konseptini kendilerine hizmet alanı olarak seçen kuruluşlar başlangıçta sadece inanç turizmi alanlarına veya İslam tarihi açısından önem arz eden bölgelere yönelik turlar organize etmekteydi. Tur planları oluşturulurken katılımcıların hasiyetleri dikkate alınarak, mütedeyyin turist isteklerini dikkate alan işletmeler ve konaklama mekanları seçilmektedir. Günümüzde mütedeyyin turistlerin ekonomik ve sosyo- demografik yapısında meydana gelen değişiklik sonrası tatil anlayışı çeşitlenmiştir. Bunun bir sonucu olarak ta arz talep döngüsü içerisinde İslami oteller konsepti ile hizmet sunan tatil köyü ve otel sayısı artış göstermiştir. İnanç turizmi dışında gezmek, keşfetmek, eğlence ve dinlence gibi değişik motivasyonlarla farklı alanlara yönelik taleplerin ortaya çıkması ve bunun karşılığı olarak bu talebe işletmelerinde İslami konsept ile yanıt veren deniz kenarlarında, termal bölgelerde ve tabiata yakın alanlarda her geçen gün artan sayıda işletmenin ortaya çıkmasını sağlamıştır. İslami turizmi kendilerine hizmet alanı olarak seçen işletmeler müşterilerinin memnun edilmesi konusunda daha fazla çaba sarf etmektedir. Çünkü bu işletmeler müşterilerine misafir gözü ile bakmakta ve İslam kültüründe misafire verilen değerin gereklerine uygun olarak hareket etmektedirler. http://www.islamioteller.com.tc/
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)