adscode

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Liseler Arası Ödüllü Robot Yarışması…

İstanbul Aydın Üniversitesi Mesleki Eğitime Katkı Sağlamaya Devam Eder...

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Liseler Arası Ödüllü Robot Yarışması…
Etkinlikler

    

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye’de eğitime büyük katkılar sağlayarak özellikle teknik mesleki eğitime büyük önem veriyor. Her alanda gençleri destekleyen ve başarılarını ödüllendiren bir vizyon ile geleneksel liseler arası robot yarışması düzenliyor.

Düzenlenen Liseler Arası Robot Yarışması ile Türkiye genelinde lise çağındaki gençleri teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek yetenekli gençleri ödüllendirerek bu alandaki potansiyeli katma değer üreten bir noktaya taşımak amaçlanıyor.

Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında çok önemli yere sahip olan meslek liseleri öğrencileri için teknoloji üretimi konusunda itici bir güç olmak ve buralardaki yetenekli gençlerin meslek yüksek okullarına ve mühendislik fakültelerine geçmelerine katkı sağlanıyor.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Liseler Arası Robot yarışması Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencilerine açık olan ve öğrencilerin tek başlarına veya en fazla üç kişilik takımlar halinde katılabilecekleri şekilde hazırlanmış robot yarışmasıdır. 3 kategoriden oluşan yarışma ve her kategoride kendi içerisinde değerlendirilecek.

Kategorilerde dereceye giren takımlar İstanbul Aydın Üniversitesi’nde burslu okuma şansı yakalamanın yanında sürpriz ödüllere sahip olacaklar. Ayrıca, yarışmaya kaydolan ilk 40 kişi Texas Instruments MSP430 Launchpad programlama eğitimi alarak bu kitlere sahip olabilecekler. Yarışmanın ayrıntıları ve katılım koşullarına www.aydin.edu.tr den adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)