adscode
adscode

İstanbul’daki 93 okulda zorunlu göç

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından İstanbul’da da riskli olduğu değerlendirilen 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrenciler, yeni okullara nakledildi.

İstanbul’daki 93 okulda zorunlu göç
Eğitim
Güncelleme : 23-Feb-23 11:34

51 bin 995 öğrenci ile 2 bin 765 öğretmen dün farklı okullarda ders başı yaptı. Bu ani taşınma hem okulların hem de öğrenci ve velilerin düzenini etkiledi. Öyle ki taşınacak öğrencilere yer açılması için bazı okullar ikili eğitime geçerken bazıları ise başka okullarla birleştirildi.

 

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre larara veliler bir taraftan tepki gösterirken çocuklarının güvenli okullara geçişi sağlandığı için de memnunlar. Bazı veliler ise okullara kaydolurken 25 bin TL’yi aşkın bağışlar yaptıklarını belirterek eski okullarının tam gün eğitim, etüt imkânlarından faydalanamayacakları için verdikleri paranın ne olacağını sorguluyorlar. Ayrıca yeni okul için servis masrafının eklenmesine de tepki gösteriyorlar.

Beşiktaş’taki Lütfi Banat İlkokulu da Ali Yalkın Ortaokulu’na taşındı. Veli ve öğrencilerin yorumları şöyle:

Seçgül Öztürk (Veli): Okul uzak olduğu için servise vermek zorundayız. Ayrıca eski okulda etütler vardı. Çoğu veli, çocuklarını başka okullara kaydettirmeyi düşünüyor.

Miraç Efe Öztürk (Öğrenci): Taşınma kararına üzüldüm. Depremden korkuyorum ama deprem öldürmez, bina öldürür. Yeni binanın sağlam olduğunu söylediler.

Burçak Temizsoy (Veli): Okulların açılmasına 2 gün kala haber verildi. Deprem olması mı bekleniyordu? Yeni okul evimize çok ters. Mecburen servisle gidip gelecek.

Eren Kıyak (Veli): Tüm programımızı eskiye göre kurmuştuk. Bu durumun zorlukları olacak ama okul sağlam en azından.

Muhlis Koçer (Öğrenci): Diğer okulun öğrencileri gelince ikili eğitime döndük. Artık erken kalkacağız.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)