adscode

İstanbul'un Karnesi Açıklandı , Sınıfta Kaldı

2020 Olimpiyatları'nın, 1.5 yıl önce alınan düşük not yüzünden kaybedildiği ortaya çıktı. İstanbul, 14 başlıktan ikisinden geçer not almış.

İstanbul'un Karnesi Açıklandı , Sınıfta Kaldı
Haberler


















































Olimpiyat Çalışma Grubu’nun yaklaşık bir buçuk yıl önce olimpiyat oyunlarına aday üç şehir için yaptığı değerlendirmede, İstanbul ’un 14 ayrı konunun 12’sinden sınıfta kaldığı belirlendi. 
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre Olimpiyat Komitesi’nin, İstanbul için verdiği düşük not, Sayıştay’ın son raporunda da yer aldı. Sayıştay Başkanlığı’nın İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlama Kurumu’nun 2011 yılı hesaplarıyla ilgili hazırladığı ve 2012 yılı sonunda tamamlanan raporda, İstanbul’un olimpiyat oyunları için gerekli hazırlıkları yapmadığı belirtilerek, bu şartlarda İstanbul’un olimpiyatlara ev sahipliğini kazanmasının çok zor olduğu vurgulandı.
EN DÜŞÜK NOTU ALMIŞ
Sayıştay raporunda, Olimpiyat Çalışma Grubu’nun, İstanbul, Tokyo ve Madrid için 14 ayrı konuda yaptığı değerlendirme sonucunda verdiği notlar da yer aldı. Buna göre, puanlamada dikkate alınan 14 ayrı konunun değerlendirildiği çalışmada, en düşük notu İstanbul aldı. İstanbul, rakibi olan Tokyo ve Madrid’i 14 ayrı konu içinde sadece “halkın desteği” başlığında geçebildi. Mevzuatta ise, üç şehir aynı notu aldı. Diğer 12 konuda ise İstanbul, Tokyo ve Madrid’in gerisinde kaldı.
İSTANBUL “GÜVENLİK” KONUSUNDA ÇAKTI
Olimpiyat Çalışma Grubu, puanları aday şehirlerde yaptıkları incelemenin ardından verdi. Puanlar 10 üzerinden verildi. Yaklaşık bir buçuk yıl önce verilen puanlar aday şehirlere bildirilerek eksikliklerin giderilmesi istendi. Ancak, bu konuda yapılan uyarılar işe yaramadı. 14 ayrı başlığın bulunduğu listede, Türkiye ’nin güvenlik konusunda en düşük notu alması dikkat çekti. Gezi Parkı eylemlerinden çok önce yapılan değerlendirmede, İstanbul güvenlikten 6.5 puan ile en düşük notu alırken, Tokyo’nun notu 8, Madrid’in ise 7.5 oldu.
SAYIŞTAY: BU PUANLARLA ZOR ALIRSINIZ
Sayıştay, geçen yılın son aylarında tamamladığı 2011 yılı raporunda, İstanbul 2020 olimpiyatları için gerekli hazırlıkların tam olarak yapılmadığına işaret etti. Raporda, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeye yer verildi:
“..... Rapora göre [IOC Çalışma Grubu Raporu] İstanbul değerleme yapılan 14 başlık arasında en düşük puanları ‘Ulaşım’, ‘Konaklama’, ‘Olimpiyat Köyleri’, ‘Tıbbi Hizmetler ve Doping Kontrolü’ gibi kategorilerde almıştır. Bu konularda kazanan şehrin belirleneceği 7 Eylül 2013’deki IOC Genel Kuruluna kadar somut yeni gelişmeler elde edilebilmesi zor görünmektedir.”
Haberin Devamı İçin Tıklayınız!












Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)