adscode
adscode

İşte KPSS'de kopya çektiği için atılacakların sayısı!

2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde kopya çektiği tespit edilenlerin sayısı 10 bin 151’den 13 bine çıktı.

İşte KPSS'de kopya çektiği için atılacakların sayısı!
Sınavlar
2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde kopya çektiği tespit edilenlerin sayısı 10 bin 151’den 13 bine çıktı. Bu kişilerden 6 bini Devlet Personel Başkanlığı’na bildirildi. İlk görevden almalar başladı. Kalan 7 bin kişinin de kısa sürede bildirileceği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında, “2010 KPSS’de soruları çalarak memur olanlar ihraç edilecek.

Soruşturma kapsamında gerçekten hakkıyla girmiş olanlara hiçbir şey olmayacak” dedi. Kurtulmuş, kamu ile ilişiği kesileceklere ilişkin sayı vermedi. HABERTÜRK, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttüğü soruşturmada, yeni bilgilere ulaştı.

2010 yılı Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav sonuçlarına dayanarak izleyen yıllarda 150 bin kişi memur oldu. 2010’da gerçekleştirilen KPSS’nin Eğitim Bilimleri Testi’nde kopya çekildiğini ortaya çıkaran Savcı’nın talimatıyla matematikçi ve ölçme değerlendirme uzmanı 7 kişilik akademisyen bilirkişi ekibi, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’ne giren adayları mercek altına aldı.
İlk etapta sınavda 90 ve üzeri net yapan 81 bin 706 kişi tespit edildi. Ardından bilirkişiler, 81 bin 706 kişinin cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını inceledi. İlk incelemede 10 bin 151 kişinin sınav sorularını önceden elde ettiği saptandı. İncelemeler devam etti ve sayı 13 bine ulaştı.

6 BİN KİŞİLİK LİSTEYİ VERDİ
Savcı Yücel Erkman’ın bu kişilerden 6 binini Devlet Personel Başkanlığı’na bildirdiği öğrenildi. Bu kapsamda ilk görevden almaların başladığı belirtildi. Erkman’ın kalan 7 bin kişiyi de kısa süre içinde Devlet Personel Başkanlığı’na bildireceği ifade edildi. Bu 7 bin kişinin de kamudan ilişiği kesilecek. Savcı Erkman’ın yeni deliller ışığında tespit edeceği kopyacıların da zaman yitirilmeden Devlet Personel Başkanlığı’na bildireceği kaydedildi.

HER YOL KPSS’YE ÇIKIYOR
Darbecilerin ana karargâhı olarak bilinen ve kapatılacağı açıklanan Akıncı Üssü’nün imamlarından olduğu belirlenen öğretmen Denizhan Ö.’nün de KPSS şüphelisi olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan Ö., soruları kendisi ve eşine Mehmet Baransu’nun ağabeyi Yalçın Baransu’nun verdiğini itiraf etti. 
Akıncılar Üssü’nde kursiyer teğmen olarak görev yapanların imamı olduğunu iddia edilen Ö. şunları söyledi: “Bir araya gelip namaz kılıp sohbet ediyorduk. 2010 KPSS’ye ait Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavından 3-4 gün önce Din Kültürü Öğretmeni olan Yalçın Baykara olarak bildiğim ancak Emniyet’te yapılan teşhiste isminin Yalçın Baransu (Mehmet Baransu’nun ağabeyi) olduğunu öğrendiğim şahıs evime geldi. Eşim ve bana, sınavda çıkabilecek sorulara yakın olduğunu söyleyerek soruları, (kimseye söylememiz üzerine Kuran-ı Kerim üzerine yemin ettirerek) flash bellek içinde bize bıraktı. Bir de kendisine ait bilgisayar bıraktı. Flash belleği başka bilgisayara takmamızı ve çıktı almamamızı söyledi. Eşim ile sorulara çalıştık. Soruların doğru cevapları koyu olarak işaretlenmişti. 2 gün sonra evime gelip bilgisayar ve flash belleği aldı. Bu soruları o dönem dershane maaşımız az olduğundan ve geçim sıkıntısı yaşadığımızdan bir anlık gafletle kabul ettik. Sınava girdiğimizde soruların bire bir aynı olduğunu gördüm. Bu durum beni ve eşimi çok rahatsız etti. Haksızlığın sürmesini istemedik ve tekrarlanan sınava girmedik.”

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde bir okulda öğretmenlik yapan Yalçın Baransu’yu Ankara merkezli sürdürülen “KPSS soruşturması” kapsamında gözaltına almıştı. Yalçın Baransu, işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilmişti.

ÖKSÜZ’ÜN BACANAĞI DA KPSS TUTUKLUSU
Akıncı Üssü’nde yakalanan ancak daha sonra serbest bırakılan FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik’in de KPSS soruşturması kapsamında tutuklanan isimler arasında yer aldığı kaydedildi. Tetik’in Mayıs 2016’dan bu yana cezaevinde olduğu kaydedildi.


Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)