adscode

İÜ’de Hocalar Son Sözü Söyledi Sıra YÖK ve Çankaya’da!

İstanbul Üniversitesi’nde ilginç mi ilginç bir seçim dönemi yaşandı. Rektör Söylet hakkında dosyalar havada uçuştu. Ama bu “yıpratma“ kampanyası, öğretim üyeleri üzerinde ters etki yarattı. Oy vermeyecek…

İÜ’de Hocalar Son Sözü Söyledi Sıra YÖK ve Çankaya’da!
AG Blog

Seçimde havada uçuşan elbette sadece dosyalar değildi. Cumhurbaşkanı ile kol kola çekilmiş fotoğraflar, YÖK ve iktidarın kesin adayı bu diye lanse edilenler, güç birliği oluşturup tek aday olarak girenler de vardı.Ama Rektör Söylet’in oyları azalacağına, neredeyse üç kat arttı.Yunus Hoca, 4 yıl önce 483 oyla birinci olan Prof. Ali Akyüz’ün ardından 467 oyla ikinci olmuştu, şimdi 1207 oy aldı.Peki bu müthiş oy artışı, Ankara’da birilerini rahatsız etti mi, eder mi? Özellikle de YÖK’ü!
Herkesi kucakladıYunus Hoca’nın oylarını zirveye taşımasının en önemli nedeni olarak, rektör atandıktan sonra, herkesi kucaklaması gösteriliyor. Bu durum, Ankara’da birilerini rahatsız etse de, kişiliğe, başarıya, çalışkanlığa ve aidiyete önem veren hocalar tarafından kabul gördü.İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesine, Cerrahpaşa ve Çapa’nın Büyükçekmece’ye taşınmasına şiddetle karşı çıktı, gerekirse rektörlükten istifa edeceğini söyledi. Bu da kendisine çok puan kazandırdı.İkili ilişkilerdeki başarısı ve mütevazılığı da, bu artılarına eklenince sandıktan zaferle çıktı.Peki bütün bunlar rektör olmasına yetecek mi?İşte cevabı çok zor bir soru!..
Yazının devamı için tıklayın!!!



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)