adscode

Ve Beklenen Gün Nihayet Geldi

Dünya aylardır bugünü yani 21 Aralık’ı konuşuyor. Kıyamet senaryolarının bini bir para. Neredeyse hiç kimse inanmıyor ama pek çok kişi tedirgin. Senaryoların önemli bir bölümü dini, bir bölümü de bilimsel.…

Ve Beklenen Gün Nihayet Geldi
AG Blog



Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşen program kalabalık mı kalabalıktı. Öğrencilerin soruları da birbirinden ilginçti. İşte programdan satır başları:
‘Kuran-ı Kerim’de kıyametProf. Dr. Yaşar Nuri Öztürk - İlahiyatçı- Din ve bilim birbirinin karşıtı gibi görülüyor. Bu son derece yanlış. Kuran-ı Kerim’in mesajları içinde ruhani ile maddi birbirinin karşıtı değildir. Bunu aydınlarımızın düzeltmesi gerek.- Kuran-ı Kerim’de kıyamete değinen yüzlerce ayet ve Kıyamet Suresi var. Kıyamet sadece Kuran’da değil bütün semitik din metinlerinde var.- Diyanet’in 21 Aralık’la ilgili bildirisi ortaokul ev ödevi gibi. Bu kadar tartışılan bir konuda, toplumun önüne daha ciddiyetli bir bildiri çıkarabilirlerdi. Kıyametle ilgili verdikleri bilgiler tutarsız. Kuran-ı Kerim üç şeyin kıyametinden söz eder. En büyük kıyamet evrenin kıyameti. İkincisi orta kıyamet, dünyanın, yerkürenin kıyameti. Üçüncüsü ise toplumun, toplumların her birinin kıyameti.- Arap Baharı da bir kıyamettir. Suriye hala o kıyametin içinde. Diyanet’in bildirisinde bunların hiçbirisi yok. Tek bir kıyamet var. Dolayısıyla oradan Kuran ve din adına sağlıklı bir şey çıkarmak mümkün değil. Daha büyük bir kaos yaratmış.- Alak Suresi ilk vahyedilen suredir. İlk vahyedilen cümle ise ‘Oku’dur. Yani Kuran-ı Kerim’in ilk ve temel emri ve ibadeti, okumaktır.- 6 asırlık Osmanlı İmparatorluğu’nun üç kıtadaki coğrafyasında yapılan camilerin toplam sayısı 16 bin civarındadır. Cumhuriyet Türkiye’sinde, çok daha küçük olan bu coğrafyada 60-70 yıl içinde yapılan cami sayısı 100 bine dayanmıştır.
yazının devamını okumak için tıklayın




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)