adscode

İzmir üniversitelerinin artık kardeş okulu var!

İzmir'deki okulların üniversitelerle iletişimini güçlendirmek, bilgi ve teknolojiyi paylaşmak amacıyla İzmir Üniversiteler Platformu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ''Kardeş Okul Projesi'' protokolü…

İzmir üniversitelerinin artık kardeş okulu var!
Özel Eğitim

 

İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Lokalindeki imza töreninde, üniversitelerin eğitim, araştırma ve doğrudan hizmet gibi görevlerini yerine getirirken, toplumla iç içe olma duygusundan uzak kalmaması gerektiğini söyledi.

 

Projeyle gençleri daha bilgili, üretken, uzlaşmacı hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Füzün, eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda çeşitli faaliyetler düzenleneceğini, üniversite öğrencileri ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin kaynaşmasının sağlanacağını kaydetti.

     Prof. Dr. Füzün, DEÜ'de 37 araştırma uygulama merkezi bulunduğuna dikkati çekerek, üniversitelerin kendi imkanları doğrultusunda okullara katkı koyabileceğini belirtti.

     Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da projenin İzmir'de birlikte üretme ve sorunlara çözüm arama isteğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, üniversitelerle dayanışma içinde olduklarını, kitlesel başarının yakalanması için işbirliğinin önem taşıdığını söyledi.

     Platformu oluşturan EÜ, DEÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesinin rektörleri ve İl Milli Eğitim Müdürü protokolü imzaladı.

     Proje kapsamında her üniversite İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan bir ''kardeş'' seçti. İsteyen üniversiteler birden fazla kardeş edinebilecek. 2010-2011 eğitim öğretim yılı sonuna kadar sürecek proje, her kademede eğitimin kalitesini artırabilmek amacıyla bilgi ve teknoloji paylaşımını sağlayacak, başarı sağlanırsa devam ettirilecek.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)