adscode

Kağıt uçaklı YGS protestosu!

MUĞLA’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre iddiaları, çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu bir grup tarafından protesto edildi. YGS kitapçığını yakan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne…

Kağıt uçaklı YGS protestosu!
Özel Eğitim

Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan büyük bölümü öğrenci 500 kişilik grup, 'Yetti gari sınavınız', 'Yarınlar gençlerin sanıyorduk', 'Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim', 'Sınavlar kalksın hayata zaman kalsın', 'ÖSYM tesadüfleri sever' yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Yıllardır hayatımızı belirlemek için bizleri bir dizi sınava tabi tuttular. Hayata ve gelece dair hayallerimizi bu sınavdan aldığımız sonuçlara göre şekillendirmemizi istediler. Durumun mantıksızlığının bilincinde olsak da hayal kurmaktan kendimizi alıkoyamadık. Zamanla ailelerimizde hayallerimize ortak oldu. Biz fark etmeden maddi ve manevi olarak sömürülmeye başladık. Ailelerimiz bize güvenmişti. Bu yüzden gece- gündüz çalıştıkları bütün parayı da sistemin zorunlu kıldığı dershanelere vermeye hazırlardı. Mantıksız sistemin daha fazla can almasını istemiyoruz" denildi.

Açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümek isteyen öğrencilere polis engel oldu. Öğrenciler, polislere tepkilerini yanlarında getirdikleri kağıttan uçakları atarak gösterdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)