adscode

Karanlığı Yırtmak İçin Ortak Proje

Göreneller Görme Engelliler İlköğretim ve İş Okulu’nun AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı desteğiyle hazırladığı “Hep Birlikte Görelim” projesi kapsamında Polonya, Romanya ve Yunanistan’dan…

Karanlığı Yırtmak İçin Ortak Proje
Özel Eğitim

GÖRENELLER Görme Engelliler İlköğretim ve İş Okulu’nun Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı desteğiyle hazırladığı “Hep Birlikte Görelim” projesi kapsamında Polonya, Romanya ve Yunanistan’dan bir grup görme engelli öğrenci Türkiye’ye geldi. Görme engelli çocukların sosyal adaptasyonlarını artırmak ve yabancı kültürleri tanımalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’deki öğrenciler yabancı konuklara “Alice Harikalar Diyarında” adlı tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneledi.
Göreneller Görme Engelliler İlköğretim ve İş Okulu İngilizce öğretmeni Huri Kaşıkçı, görme engelli bir öğretmen olduğunu söyledi. ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olduğunu belirten Kaşıkçı, görme engelinden kaynaklanan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için uğraştığını dile getirdi. Kaşıkçı, görme engelli öğrencilerini, gören bireylerin ulaştığı en yüksek başarı düzeyinin üzerine çıkarmak amacıyla Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın “Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında “Hep Birlikte Görelim” (Let’s See Together) adlı bir proje hazırladığını kaydetti. Kaşıkçı, proje kapsamında görme engelli öğrencilerin yurt dışına çıkarak, yabancı kültürleri tanıma fırsatı bulacaklarını belirtti.
Kültürel kaynaşma
Kaşıkçı, projenin en önemli amacının görme engelli çocukların sosyal adaptasyonlarını artırmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Görme engelli bir öğretmen olarak, yine benim gibi görme engelli öğrencilerimin hayattaki başarılarını artırmalarını ve kendilerine güvenen, bilinçli bireyler olmalarını istiyorum. Bu amaçla böyle bir projeyi hazırladım. Yetkili makamlarda projemi beğenerek, destek verdiler. Türkiye’den de toplam 24 çocuğu yurt dışına çıkaracağız. Görme engellilere yurt dışında sunulan eğitim olanaklarını yerinde inceleyeceğiz.”

 

Hürriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)