adscode
adscode

Karne hediyesi "uzay kampı"

Dünyadaki üç uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye, yaz tatiline giren çocukların ilgisini çekiyor.

Karne hediyesi "uzay kampı"
Eğitim
Dünyadaki üç uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye, yaz tatiline giren çocukların ilgisini çekiyor.

Dünyada sadece ABD, Kanada ve Türkiye'de bulanan uzay kampı, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep görüyor. Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle yurt içindeki taleplerde artış oldu. Dinlenmeyi hak eden çocuklarının tatil sırasında eğlenceli aktivitelerle kişisel gelişimlerine katkı sağlamak isteyen aileler, çocuklarını karne hediyesi olarak uzay kampına gönderiyor.

Uzay Kampı Türkiye Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, yaptığı açıklamada, kampın uzay meraklılarına astronotların uzaya gitmeden önce üzerinde eğitim aldıkları araçların simülatörleriyle uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi verdiğini kaydetti.

Aday, 7-15 yaş arasındaki çocukların aileleriyle de katılabildiği programların günlük, 2 günlük ya da 6 günlük paketler halinde sunulduğunu, bu programlarda bir astronotun zorlu eğitimlerinin ve uzayda nasıl çalıştıklarının tecrübe edildiğini belirtti.

Katılımcıların uzay istasyonu hareket eğitim simülatörü sayesinde astronotların uzayda nasıl egzersiz yaptıkları gördüğünü, çok eksenli simülatör ile uzayda yaşanan yer yön kaybı hissini deneyimlediklerini, insanlı manevra ünitesi aracılığıyla da uzayda bağımsız olarak nasıl hareket edildiğini gördüğünü aktaran Aday, yine simülatör sayesinde ayda yürümeyi öğrendiklerini ifade etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)