adscode
adscode

Kitap öneren öğretmene soruşturma

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gezi direnişi sürecindeki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle iki öğretmenin görevine son verilmesi teklifine attığı imzanın ardından şimdi de tavsiye ettiği kitaplar…

Kitap öneren öğretmene soruşturma
Sendikalar
Bartın Sabri Çavuşoğlu Fen Lİsesi Coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda Ayrıntı Yayınları yazarlarından olan Mustafa Şahin öğrencilerine Türkiye İş Bankası yayınlarınca basılmış olan “Dünyanın En Güzel Tarihi”, “Hayvanların En Güzel Tarihi”, “Bitkilerin En Güzel Tarihi” adlı üç kitabı tavsiye etti. Alo 147 ihbar hattına öğretmen hakkında bir başvuru yapılarak “önerdiği kitaplardan dini duygularının rencide olduğunu” iddia eden meçhul bir telefon açıldı.
İhbar üzerine okula gelen Bartın Milli Eğitim Denetmeni ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, 9 ve 10. Sınıflardan topladıkları dörder öğrenciyi sorguya alarak 15- 16 yaşındaki çocuklara veli rızası olmadan hukuksuz biçimde “inceleme soruları” adı altında yönlendirici sorular yöneltti. “Öğretmen size siyasi düşüncelerini empoze ediyor, değil mi?”, “Evrim kuramını anlatıyor mu?” biçimindeki yönlendirici sorularla öğretmene suç isnat etmeye çalışan müfettişlerin sorulara itiraz edip cevaplamak istemeyen bazı öğrencilere ise baskı yaptığı söyleniyor.
Aynı zamanda öğretmeni de sorguya alan müfettişler, Mustafa Şahin’e “Kendi fikrini empoze etmek için alanı ile ilgili olmayan müfredat dışı öğrencilere kitap aldırdınız mı?”, “Öğrenciler din dışı bilgiler aktardınız mı?”, “Evrimi anlatan Türkiye İş Bankası yayınlarından bir kitabı aldırdınız mı?” diye sordu.
Bartın Eğitim Sen adına konuya dair yapılan açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavrı kınanarak, bu türden baskılarla Eğitim Sen’in yıldırılamayacağı belirtildi.
Sendika.Org

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)